Kahdeksan asunnon rivitalossa uhkaava tulipalo Kuggomissa

Kahdeksan asunnon rivitalon yksi huoneisto tuhoutui pahoin, ja kaksi muuta kärsivät savuvaurioita uhkaavassa palossa Kuggomissa maanantaiaamuna. Kuva: Arto Henriksson
Kahdeksan asunnon rivitalon yksi huoneisto tuhoutui täysin ja kaksi muuta kärsivät mittavia savuvahinkoja asuntopalossa Lapinjärventiellä Loviisan Kuggomissa maanantaiaamuna. Pelastuslaitos sai rivitalopalon nopeasti hallintaansa, mutta jälkisammutus jatkuu vielä.

KUGGOM Loviisan Asuntosäätiön omistaman rivitalon naapurihuoneistossa asuva asukas oli haistanut palaneen käryä jo aamulla kello 6.30 aikoihin, ja ryhtynyt selvittämään sen alkuperää. Naapuri oli herätellyt rivitalon muita asukkaita, mutta yhden huoneiston asukas ei ollut vastannut.

Syttyneen asunnon asukas oli tiettävästi muuttanut koirineen pois asunnosta viikonlopun aikana, ja kaksio oli syttymishetkellä tyhjillään asukkaista ja eläimistä. Asunnossa oli kuitenkin vielä huonekaluja sekä muuta irtaimistoa. Puurakenteinen yksikerroksinen rivitalo on rakennettu 1970-luvulla.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan

Havaittuaan yhdessä huoneistossa olevan savua naapuri oli soittanut Keravan hätäkeskukseen, joka hälytti kello 09.30 aikoihin paikalle useita sammutusyksiköitä Loviisasta ja Porvoosta. Myös lähin palokunta, Hardom FBK ehti rivitalon naapurustossa sijaitsevalta paloasemaltaan nopeasti paikalle.

Palomestari Petri Lyttinen kertoi, että huoneistopalo ei ollut ehtinyt levitä välipohjaan eikä kattorakentaisiin, ja savusukeltajat saivat palon nopeasti hallintaansa. Palokunnat joutuivat kuitenkin purkamaan huoneiston seinä- ja kattorakenteita saadakseen kytevät pesäkkeet sammutettua.

Loviisan Asuntösäätiön edustaja Mikko Elosuo kertoi, että huoneiston asukasta ei vielä aamupäivän aikana ole tavoitettu. Kiinteistöyhtiöön kuuluu Kuggomissa yhteensä 14 rivitalohuoneistoa. Palon syttymissyy on vielä selvittämättä.

Kahdeksan asunnon rivitalon yksi huoneisto tuhoutui pahoin, ja kaksi muuta kärsivät mittavia savuvaurioita uhkaavassa palossa Kuggomissa maanantaiaamuna. Kuva: Arto Henriksson

Alla videokuvaa palopaikalta.