Jouni Eho valittiin Pyhtään kunnanjohtajaksi

Jouni Eho siirtyy Cursorista Pyhtään uudeksi kunnanjohtajaksi. Kuva: Cursor.
Pyhtään kunnanvaltuusto on odotetusti valinnut ennakkosuosikin Jouni Ehon uudeksi kunnanjohtajaksi. Yllättäen valintaan tarvittiin kuitenkin kaksi äänestystä, joista Eho selvisi silti selkein numeroin.

PYHTÄÄ Kokouksen yleiskeskustelun aikana perussuomalaisten Sami Saarinen esitti päätöksen palauttamista uudelleen käsittelyyn, koska hän piti asiaa puutteellisesti valmisteltuna.

Valtuutetut eivät Saarisen mielestä olleet saaneet riittävästi tietoa hakijoista eikä valtuutetuille ollut kerrottu sitä, millä perusteilla hakijat valittiin haastatteluun. Saarisen ryhmätoveri Tuulikki Aksels kannatti Saarisen esitystä, joten palauttamisesta äänestettiin. Palauttamista kannattivat vain Saarinen ja Aksels, joten äänestystuloksen 24-2 jälkeen asian käsittelyä jatkettiin valtuustossa.

Äänestyksen jälkeen Sami Saarinen (ps) teki vastaesityksen, jossa hän ehdotti kunnanjohtajan tehtävää hakenutta Otto Härköstä kunnanjohtajaksi. Kunnanjohtajan valinta tehtiin lopulta suljetussa lippuäänestyksessä, jossa valtuutetut äänestivät Ehon ja Härkösen kesken. Jouni Eho sai äänestyksessä 23 ääntä, Härkönen yhden äänen ja kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Jouni Eho työskentelee kehittämisyhtiö Cursorin palvelujohtajana. Hänen lisäkseen haastateltiin loppusuoralla oli ehdokasta: Timo Kiviaho ja Taneli Tuomaala, jotka käytännössä luopuivat ehdokkuudesta Jouni Ehon valinnan näyttäessä todennäköiseltä. Kumpaakaan ei valtuuston kokouksessa ehdotettu kunnanjohtajaksi.

Jouni Eho on aiemmin työskennellyt muun muassa tutkimus- ja konsultointiyritys Oxford Research Oy:n Suomen toimitusjohtajana ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun projektipäällikkönä. Hänellä on valtiotieteiden kandidaatin tutkinto kansainvälisistä suhteista Davidson Collegesta Yhdysvalloista ja myös yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto Itä-Suomen yliopistosta.

Uuden kunnanjohtajan Jouni Ehon on tarkoitus aloittaa työt lokakuun lopulla. Nykyinen kunnanjohtaja Olli Nuuttila on irtisanoutunut virastaan ja jää pois töistä marraskuussa.

Linkki: LS pääkirjoitus 9.7.2018 Ehdokkaiden nimet julkisia.