”Johtamista joudutaan katsomaan länsimaissa uusin silmin”

Loviisalaislähtöinen johtajuuden asiantuntija Heidi Gutekunst toteaa, että pystymme melkein mihin vain, jos meillä vain on nöyryyttä ja uskoa sekä valmiutta tehdä työtä unelmien eteen. Kuva Auli Henriksson
Pikkukaupunki oli turvallinen kasvuympäristö. Lapsena solmitut ystävyyssuhteet ovat säilyneet aikuisuuteen asti. 

Loviisalaislähtöinen Heidi Gutekunst (s.Thomasson) teki nousujohteista uraa asiakkuus- ja toimitusjohtajana mainos- ja digitoimistoissa ennen yrittäjäksi siirtymistään 2014. Hän on nyt johtajien ja organisaatioiden kehittämiseen erikoistuneen yhteiskunnallisen yrityksen Amara Collaborationsin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän kuvailee johtajana astuvansa esiin, kun johtajuutta tarvitaan ja pysyvänsä sivummalla, kun ei tarvita ja antaa näin muillekin organisaatioissa mahdollisuuden ottaa vastuuta.

Hän on ammentanut johtajuuteen myös kilparatsastuksesta, joka vei hänet aina maajoukkueeseen asti. Hän kuvailee, että hevonen tekee käskystä, mutta antaa kaikkensa kun pyytää ja kiittää. Gutekunst painottaa luottamusta, kykyä antaa tilaa ja kuunnella muita. Ilman luottamusta ei bisnes suju. Kommunikaatio on tärkeää, sillä luottamus myös murenee helposti.

Tuoreessa kirjassaan hän kuvailee transformaatiota, muodomuutosjohtamista. Kirja sisältää myös harjoitteita, jotka sopivat niin työhön kun yksityiselämään. Gutekunst lupaa, että jos tekee yhdestä kolmeen harjoitetta säännöllisesti muutaman kuukauden ajan, eron huomaa.

Tehopakkaus on kolmen pojan äiti, joka valmistui kauppatieteen maisteriksi kahdessa ja puolessa vuodessa tehden samalla kokopäivätöitä ja synnyttäen kuopuksen valmistuttuaan.

Lue perjantain Lovarista lisää

Perjantain Loviisan Sanomissa on Heidi Gutekunstin haastattelu, jossa palataan niin loviisalaiseen lapsuuteen kuin katsotaan eteenpäin, miten johtajuuden ja organisaatioiden tulee muuttua maailman ympärillämme muuttuessa.

– Johtamista joudutaan länsimaissa katsomaan uusin silmin, sillä robotiikkaa mullistaa työpaikkoja, hyvistä työntekijöistä tulee yhtä halutumpia ja he puolestaan haluavat laadukkaampia ympäristöjä, hän toteaa.