Jäteaseman perusparannustyöt käynnissä

Työt käynnissä. Perusparannus valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Kuva Auli Henriksson
Loviisan jäteaseman perusparannus on valmistumassa syyskuun loppuun mennessä. Parannuksen yhteydessä valmistaudutaan tuomaan asemalle myös automaatiota ensi keväänä.

UUSI TEOLLISUUSALUE Loviisan jäteaseman perusparannuksessa pysytään nykyisen aidatun alueen sisällä, mutta lisää tilaa on saatu purkamalla kentältä vanha rakennus ja tasoittamalla maapintaa. Nykyisen yhden portin sijaan asemalle tulee kolme kulkuporttia. Kolmen portin kokonaisuudella helpotetaan kulkua asemalle ja pois sekä eriytetään ammattiautojen ja henkilöautojen kulkeminen.

Yhdelle porteista tulee etätunnistin, jolla voi mennä viemään puutarha- ja risujätettä myös jäteaseman aukioloaikojen ulkopuolella.
– Perusparannuksen yhteydessä valmistaudutaan tuomaan kevyttä automaatiota. Loviisan jäteasema on pilottikohde, kertoo aluepäällikkö Jani Immonen Rosk’ Roll Oy:stä.
Hän kuvailee Loviisan olevan pilottikohteeksi sopivan kokoisen, ihmisiä on riittävästi mutta ei liikaa kokeilua varten.

Muutos. Puutarha- ja risujätteitä voi ensi keväänä tuoda myös aukioloajan ulkopuolella, kun automaatio saadaan käyttöön. Kuva Auli Henriksson

Keväällä käyttöön

Tämän syksyn puutarhajätesesonkiin ei automaatiota vielä saada käyttöön, mutta ensi kevääksi uusi palvelu on käytössä. Palvelulla halutaan lisätä asiakkaiden mahdollisuuksia joustavampaan jäteaseman käyttöön. Henkilökunta palvelee jatkossakin aseman varsinaisina aukioloaikoina, mutta automaation avulla asemalle voi jatkossa viedä puutarha- ja risujätteitä myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.
– Osana muita jäteyhtiöitä teemme automaatiokokeiluja, Suomessa on noin kymmenessä jätelaitoksessa kokeiltu ja keräämme yhdessä kokemuksia, Tampereella on myös täysautomaatioasema, Immonen kertoo.

Vielä ei ole lopullisesti päätetty miten automaattikäyttö on avoinna ja miten se käytännössä toimii, mutta todennäköisesti käyttöön otetaan applikaatio. Ennen portilla tunnistautumista pitää rekisteröityä jäteyhtiön palveluun.

Loviisan jäteasema on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 11-18 sekä lauantaisin kello 9-14 lokakuun loppuun asti.