Jäätyneiden Siperian hiilivaunujen 
piikkausmelu piinaa naapureita

Meteli. Kivihiili on jäätynyt Siperiasta tulleisiin vaunuihin niin tiukasti, että sitä joudutaan piikkaamaan irti Loviisan satamassa. Piikkaamisen melu piinaa naapurustoa. Kuva:Arto Henriksson
Umpeen jäätyneiden venäläisten kivihiilivaunujen piikkaamisesta aiheutuva meteli piinaa Loviisan sataman naapurustoa. Satamajohtajan mukaan melun raja-arvoja ei silti ole ylitetty.

VALKO Naapureiden kuvaamilla videoilla paineilmalla toimivien piikkausvasaroiden ääni on korvia huumaava. Loviisan Satama Oy:n toimitusjohtajan Tiina Vepsäläisen mukaan poikkeavan melun syynä on vaunupurkauksen jälkeen pakkasella tarvittava jäänpoisto, josta aiheutuvaa melua on hänen mukaansa käyty mittaamassa useampaan kertaan.

– Meluun alueella on selvät lupaehdot ja melurajat. Melun mittaamisen, joka liittyy lupiin ja koetun melun ero voi olla asia, joka aiheuttaa väärinkäsityksiä. Melun mittaamisessa ja luvissa käytetään niin sanottua ekvivalenttitasoa, joka sisältää sekä melun aiheuttamat piikit että niiden välit, Vepsäläinen kertoi.

”Melun raja-arvoja ei ole ylitetty”

Tiina Vepsäläinen kertoi, että sataman melurajoja ei ole ylitetty. Päivällä eli kello 7 ja 22 välillä sataman meluarvot ovat Vepsäläisen mukaan olleet 55 desibelin raja-arvon alapuolella sekä myös yöajan eli kello 22 ja 7 välillä 50 desibelin alapuolella.
Vepsäläinen kertoi, että työskentelyajat satamassa määräytyvät ahtausalan operaattorin työehtosopimuksen perustella. Iltavuoro päättyy arkisin kello 23 ja lauantaisin normaalisti kello 15. Tämän lisäksi voidaan tehdä ylityötä.

”Piikkausmelu tunkee sisälle”

Sataman naapureiden mielestä hiilen piikkaamisesta aiheutuva melu on poikkeuksellisen piinallista. Svenäsintielle tammikuussa 2016 muuttanut Sari Vainio kertoi piikkausmetelin piinanneen naapurustoa jo pitkään.
– Melu kuuluu sisälle asti, jos yrittää vaikka lukea tai katsoa telkkaria, niin ei pysty keskittymään. Lisäksi joudun käyttämään korvatulppia nukkuessa, Vainio kertoi.

Piikkausta iltamyöhäiseen

– Piikkaamisesta ja junavaunujen tyhjentämisestä johtuva melu on ärsyttävää ja minusta tulee ärtyinen. Työt jatkuvat usein kello 22 asti, ja monena päivänä myöhempäänkin. Töistä kun tulee kotiin ja piikkausääni on se ääni, joka kuuluu ensimmäisenä, niin tekisi mieli kääntyä ympäri ja vaan ajaa pois, Vainio kuvaili.
Satamajohtaja näkee meneillään olevassa jäänpoisto-operaatiossa myös myönteisiä puolia.
– Hyvä puoli on, ettei jäätä tarvitse kevään lämpenevillä säillä enää poistaa, Vepsäläinen totesi.

Normaalit työn äänet eivät häiritse

Sataman hiilivaunuista alle 100 metrin päässä asuva Sami Naskali oli eilen hovioikeudessa todistamassa Lahti Energiaa ja sen johdon ympäristörikossyytteistä Loviisan sataman hiilikuljetuksissa vuosina 2013-2014.
Viime vuonna uudelleen sataman naapuriksi muuttanut Naskali kertoi olevansa turhautunut sataman toimintaan.
– Sataman normaali toiminta ja työn äänet eivät meitä häiritse, mutta tämä piikkauksen meteli on ollut niin voimakasta, että pikkulapsi herää uniltaan eikä pysty enää nukkumaan. Meillä on tuplaeristetyt ikkunat ja paksut eristeet, mutta ääni tulee sisälle, Naskali luonnehti.
– Ymmärrän ja hyväksyn täysin, jos töitä tehdään päiväsaikaan, mutta nyt piikkaustöitä on tehty pitkälle iltaan saakka, Naskali kertoi.

Meluvallista erimielisyyttä

Satamajohtaja Vepsäläisen mukaan sataman uusi meluvalli hyödyttää lähimpiä kiinteistöjä, ja sen on todettu kiistattomasti parantaneen viihtyvyyttä.
Sataman lähimmät naapurit ovat kuitenkin toista mieltä. Naskalin ja Vainion mielestä sataman rakentamasta pienestä meluvallista ei ole mitään hyötyä.
– Jätemaasta tehty pieni meluvalli on pelkkä vitsi. Lähinnä kiusantekoa asukkaille, jotka ovat valittaneet satamasta, Naskali tylytti.

– Meluvalli ei auta pätkääkään, Sari Vainio totesi.
Loviisan satama aikoo Vepsäläisen mukaan järjestää sataman naapureille ensi viikolla keskustelutilaisuuden, missä ajankohtaisia asioita käydään läpi.

Valli vai vitsi. Sataman johdolla ja naapureilla on erilaiset näkemykset uuden melukummun toimivuudesta. Kuva: Arto Henriksson

Linkki: Loviisan Sanomien juttuja Loviisan satamasta.