Jäähallin remontti loppusuoralla

Koekäytetty. Tiistai-iltana hallin jäällä kävi jo kova vilske. Kuva: Mika Mykkänen
Rauhalan urheilupuistossa sijaitsevan jäähallin perusparannus on loppusuoralla. Jäähalli on otettu virallisesti käyttöön.

RAUHALA Tehty remonttikokonaisuus on jäähallin ensimmäinen suurempi huolto ja kunnostus. Sen aikana julkisivu on saanut uuden metalliverhouksen. Sisällä on jään alusta maalattu uudestaan ja kaukalo uusittu joustokaukaloksi. Samalla kaukalo on hieman pienentynyt.

Sisätiloissa on tapahtunut muitakin näkyviä muutoksia. Toimitsija- ja jäähyaitiot on uusittu ja siirretty kentän toiselle puolelle Suomen jääkiekkoliiton ja IIHF:n (International Ice Hockey Federation) ohjeiden mukaisesti.

Uuden huoltorakennuksen rakentaminen jäähallin eteläpäätyyn on vielä kesken. Sinne sijoittuvat kentänhoitajan tilat sekä jäänhoito- ja muun huoltokaluston talli.

– Uuden tallin valmistuttua vanha huoltorakennus muutetaan kahdeksi pukukopiksi wc- ja suihkutiloineen, joista uloskäynti tulee jalkapallokentän suuntaan. Kentänhoitajien tila muutetaan pieneksi pukukopiksi. Muihin pukukoppeihin ei tehdä muutoksia, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaupunki on budjetoinut jäähallin saneeraukseen ja uuteen huoltorakennukseen 400 000 euroa. Lisäksi kaupunki on saanut Aluehallintoviranomaisen myöntämää valtion avustusta 100 000 euroa liikuntapaikkarakentamiseen.