Itäinen rata hallitusohjelmaan

Etäisenä itäisenä haaveena pidetty rautatieyhteys Helsingistä itään näytti eilen hieman yllättäen ponnahtavan jalkeille, kun Helsingin Sanomat kertoi hallitusohjelmaneuvotteluista tihkuneen tiedon, jonka mukaan seuraava hallitus aikoo edistää ainakin kolmea uutta nopeiden junien ratahanketta käynnistämällä niiden yleissuunnittelun. Lehden mukaan kyseessä olisivat Helsingistä Turun ja Tampereen suuntaan kaavaillut nopeat radat sekä raideyhteys ”itäiseen Suomeen mahdollisesti Porvoon ja Kouvolan kautta”. Kolmen ratahankkeen suunnitteluun on ajateltu varattavan parisataa miljoonaa euroa.

Hallitusneuvotteluissa pöydällä olevat ratahankkeet olisivat miljardiluokan investointeja ja ne valmistuisivat vasta noin kymmenen vuoden kuluttua. Loviisan seudun ja koko Itä-Uudenmaan kannalta Helsingistä itään kaavaillun radan pääsy uuteen hallitusohjelmaan olisi merkittävä aikatauluharppaus verrattuna aiempiin kaavailuihin, joista optimistisimmissa toteutushaarukka on liikkunut vuoden 2040 jälkeisimmillä vuosikymmenillä.

Aikanaan Heli-radaksi nimetty ja nyttemmin kahdeksi kilpailevaksi itäisen radan linjaukseksi jakautunut hanke on kärjistynyt kipeäksi kilpailuksi Kymenlaaksossa erityisesti Kotkan ja Kouvolan seutujen välille. Samalla tavalla se jakaa myös Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan erilinjaisiin leireihin. Porvoolle näyttäisi olevan yhdentekevää suuntautuisivatko raiteet Koskenkylästä Loviisan ja Kotkan suuntaan vai kuutostien suuntaisesti Lapinjärven halki Kouvolaan.

Väyläviraston ja Maanmittauslaitoksen vaikutusaluekartoissa Loviisan torin alue sijaitsee sekä Kotkaan suuntautuvan rantaradan että juuri ja juuri myös Kouvolaan suuntautuvan itäradan ympärille muodostuvan 2 x 20 kilometrin liikennekäytäväalueen sisällä. Loviisan torilta on itäradalle Koskenkylän kohdalle matkaa hieman alle 20 kilometriä, jonka matkan ajaa torilta henkilöautolla seiskatietä 16 minuutissa.

”Tärkeintä on, että ratavaihtoehto Helsingistä Koskenkylään ja siitä joko Kotkan tai Kouvolan suuntaan saadaan ylipäänsä mukaan hallitusohjelmaan ja yleissuunnitelma alkavalla hallituskaudella tehtyä.”

On todennäköistä, että myös Helsingistä itään Koskenkylän kautta Kouvolaan suuntautuva itäratayhteys olisi toteutuessaan lottovoitto Loviisan kaupungillekin, vaikka rata kulkisi keskusta-alueen sijaan Loviisan länsiosien kautta. Vielä todennäköisempää kuitenkin olisi, että Koskenkylästä Loviisan kautta Kotkaan suuntautuva rantarata olisi Loviisan kaupungille uhkapelitermejä käyttäen lottovoittoon verrattuna suorastaan moninkertainen eurojackpottivoitto alueen kasvun ja aluetalouden kannalta.

Itäratalinjauksista hyvä vaihtoehto on Loviisalle väistämättä paremman vaihtoehdon kilpailija, mutta vastustajaa siitä ei pidä silti tehdä. Tärkeintä on, että ratavaihtoehto Helsingistä Koskenkylään ja siitä joko Kotkan tai Kouvolan suuntaan saadaan ylipäänsä mukaan hallitusohjelmaan ja yleissuunnitelma alkavalla hallituskaudella tehtyä.

Ratavisioiden kannalta sopivasti hallitustunnustelija Antti Rinne vierailee huomenna lauantaina SDP:n eu-vaalitilaisuuksissa rantaradan reitillä Loviisassa, Pyhtäällä ja Kotkassa, jossa rantaradan lobbarit ja kannattajat pääsevät keskustelemaan ajankohtaiseksi nousseesta aiheesta. Rantaradan etuina olisi entuudestaan radattomien Loviisan, Kotkan ja Haminan seutujen saaminen vähäpäästöisen rautatienliikenteen piiriin, kun taas itärata Kouvolaan lyhentäisi vain 13 minuutilla itäsuomalaisten matkaa Kouvola-Helsinki välillä.

Kaikissa tapauksissa mikäli jompikumpi ratahanke itään etenee, on Loviisan seudun kannalta kaikkein tärkeintä pyrkiä varmistamaan, että Porvoon lisäksi myös lähialueelle Koskenkylään, Loviisaan tai Lapinjärvelle saadaan seisakkeet tai edes yksi seisake, jossa jotkut idän pikajunista pysähtyvät. Ei ole nimittäin lainkaan itsestään selvää, että varsinkaan nopeat pikajunat tuhlaisivat arvokkaita minuuttejaan pikkukaupunkien ja -kylien kohdilla pysähtelemällä. Ilman seisaketta pelkän rautatien saaminen Loviisan seutua halkomaan ei enää olisikaan mikään lottovoitto, vaan monella tapaa paikallisesti kiusallinen ja haitallinen kiskopari.