Itä-Uudenmaan Osuuspankin kassapalvelut loppuvat Loviisassa

Kassapalvelut Itä-Uudenmaan Osuuspankin Loviisan konttorissa loppuvat kesän jälkeen.

LOVIISA Itä-Uudenmaan Osuuspankki lopettaa kassapalvelut Loviisan, Nikkilän ja Pornaisten konttoreissa 11.9. Porvoon konttorista saa jatkossakin kassapalveluja arkisin kello 10-13.
– Ymmärrämme, että kassapalveluiden supistaminen hankaloittaa niiden asiakkaiden asiointia, jotka ovat perinteisesti tottuneet asioimaan konttorissa. Päätös on tehty pitkän harkinnan tuloksena, ja koko pankin kannattavuutta ajatellen. Opastamme asiakkaita kuitenkin mielellämme vaihtoehtoisten palveluiden käytössä, toimitusjohtaja Mauri Molander toteaa.

Itä-Uudenmaan Osuuspankin neljä konttoria palvelevat jatkossa ajanvarauksella ja entistä laajemmalla palveluajalla. Konttorit ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 8-20 ja perjantaisin kello 8-16.30. Pankin puhelinpalvelu ja verkkopalvelun chat palvelevat arkisin kello 8-22.

Palveluaikojen uudistamisen taustalla on asiakaskäyttäytymisen muutos, entistä harvemmat asiakkaat asioivat konttorissa.
– Digitalisaation myötä jo nyt 95 prosenttia henkilöasiakaskohtaamisista tapahtuu digitaalisissa kanavissa. Myös julkinen valta suosii voimakkaasti digitaalisia palveluita ja koemme, että meidän yhteiskuntavastuullinen tehtävänämme on auttaa omistaja-asiakkaitamme siirtymään näiden palvelujen käyttäjiksi, Molander sanoo.

Palveluaikojen muutoksella ei ole vaikutusta pankin henkilöstön määrään.
– Laskuja voi maksaa jatkossakin helpoiten suoramaksuna, e-laskuna tai OP-mobiilipalvelun kautta. Päivittäiset ostokset voi maksaa helpoiten pankki- ja luottokorteilla, hän toteaa.