INR Group suunnittelee sulkevansa Sanka Oy:n Loviisan tehtaan

LS uutisoi maanantaina Sangan 15 henkilöä koskevista yt-neuvotteluista, ja jo varhain tiistaiaamuna vahvistui tieto, että yhtiö on sulkemassa Loviisan tehtaansa kokonaan. Kuva: Arto Henriksson
Sanka Oy:n perjantaina alkaneiden yt-neuvottelujen taustalla ovat INR Groupin suunnitelmat sulkea Sanka Oy:n Loviisan tehtaat kokonaan, ja siirtää sen tuotanto koko konsernin muihin tuotantolaitoksiin. Toteutuessaan se veisi 19 työpaikkaa Loviisasta.

LOVIISA – Konsernin kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja kehittämiseksi INR AB suunnittelee uudelleenjärjestelevänsä tuotantoa. Muutos lisää olemassa olevan kapasiteetin käyttöastetta, vähentää kustannusrakennetta ja varmistaa asiantuntemuksen asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi. Tuotantovolyymien keskittyminen vähentää myös logistiikan monimutkaisuutta ja lisää siten INR-konsernin kilpailukykyä, kerrotaan Sanka Oy:stä.

Perjantaina  alkaneiden yhteistoimintaneuvottelun aloituskokouksessa Loviisan henkilöstöä on informoitu suunnitelmista sulkea tehdas. Tavoitteena on löytää vastuullisia ja hyviä ratkaisuja työntekijöille, joita tehtaan sulkeminen koskee. Muutoksen jälkeen Sanka Oy toimii INR AB: n myyntiyhtiönä Suomessa.

Sanka Oy:llä on Loviisassa 19 työntekijää, joista osalle tarjotaan työtä yhtiö muissa toimipisteissä.

Sanka Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 noin 5 miljoonaa euroa ja tulos noin -126 000 euroa tappiollinen. Myös vuonna 2016 yhtiö teki 5 miljoonan liikevaihdolla noin -594 000 euroa tappiota. Vuoden 2015 tappio oli -33 000 euroa.
Vielä vuonna 2013 Sanka Oy:n liikevaihto oli 4,8 miljoonaa euroa ja tulos 340 000 euroa plussalla. Vuonna 2014 liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla, mutta tulos pieneni 173 000 euroon.

Viime vuoden tulos kääntyi plussalle

Maajohtaja Petteri Tarkio kertoi maanantaina Loviisan Sanomille, että Sanka Oy:n viime vuoden tilinpäätös on valmistunut, mutta se ei ole vielä julkinen. Hän halusi kuitenkin kiistää Loviisan Sanomien kysymyksen olettaman, että yhtiön tappiokierre olisi jatkunut myös viime vuonna.
– Viime vuoden tilinpäätös ei ollut tappiollinen, mutta kun puhutaan 4-5 vuoden jaksosta, niin tappioita on tullut, Tarkio kertoi maanantaina.

Loviisan Sanomat 20.5.2019: ”Sanka Oy aloitti yt-neuvottelut”.