Illan onnistujia tuomarit ja maalivahdit

Taistelua. Karhujen pelaaja Juho Myllyharju ja Torin Conny Lindblom pallon perässä. Kuva Carita Liljendahl
Porin Karhut kaatoi viikonloppuna kaksi salibandydivarin kärkipään joukkuetta.

LOVIISA Salibandyn 1-divisioona on kääntynyt runkosarjan osalta ehtoopuolelle. Torilla on jäljellä vielä viisi ottelua. Kotona kohdataan Erä Viikingit, Turku ja Jyväskylä ja vieraissa Tiikerit ja ÅIF. Loppuohjelma näyttää sarjatilanteen valossa helpolta, mutta kuten lauantainen kotiottelu Karhuja vastaan osoitti, ei sarjataulukko välttämättä kerro koko totuutta.

Torin maalissa pelasi Niko Nordström. Nikolla ja vastustajan maalivahdilla Rasmus Östermanilla oli kerrassaan loistava pelipäivä. Illan onnistujiin on laskettava lisäksi tuomaripari Kimmo VirtanenToni Kokkonen, jotka sallivat kovan pelin mutta puuttuivat armotta virheisiin.

Jere Jokisen parannellessa flunssaa Tor juoksutti ykköskentälliseen viisikon Jimmy Sved, Matias Palm, Peik Salminen, Joni Niiranen ja Jesse Tolvanen. Pallo aloituksesta Karhuille ja Torilta katko ja vastahyökkäys, jossa Jimmy Sved pelattiin ottelun ensimmäiseen maalipaikkaan. Veto suuntautui maalin ohi. Kakkoskentälliseen Dan Forsström, Iiro Liede, Sami Aalto, Jonathan Flinck ja Andreas Hietala. Sami Aalto riensi kentällä tuulispäänä ja laukoi reilun minuutin kohdalla ohi maalin. Torin maalilla Niko Nordström sai olla heti alussa hereillä, sillä jo alkuminuuteilla Torin maalia kohti suuntautui useita kipakoita laukauksia. Nikolle kertyi ottelussa 27 torjuntaa virkaveli Östermanin selvittyä 17 torjunnalla.

Torin kolmoseen Joni Kelloniitty, Nicolas Malmberg, Conny Lindblom, Jonas Hällfors ja Asko Santero. Tilanteet kentällä vaihtelivat ja peli oli nopeatempoista. Karhut oli pirteämpi ja otti aktiivisen hyökkääjän roolin. Jesse Tolvanen huudatti 250-päistä kotiyleisöä vetämällä pienestä kulmasta lukemiksi 1-0 ajassa 03.43. Kaikki muut paitsi Jesse odottivat syöttöä mutta maalihan siitä tuli. Vastustajan Eero Vanhatalo riehaantui maalista siinä määrin, että läksi lähes pikajuoksijan vauhdilla hyökkäykseen ja päätyi jopa laukomaan vauhdista päin maalivahti-Nikoa. Eero Vanhatalo oli Karhujen aktiivisin pelaaja lauantaina aiheuttaen aina kentällä ollessaan harmaita hiuksia Torin puolustajille. Myös Jimmy Sved oli aktiivinen. Perinteinen jäyhä puolustajan rooli ei lauantaina istunut Jimmylle, hän paitsi liikkui, myös pyrki laukomaan hanakasti kohti maalia. Joni Niiranen taas rakenteli paikkoja muille kokeneen kehäketun varmuudella.

Karhut teki tasoitusmaalin ajassa 08.18. Aaro Ollikaisen veto oli jo lähes torjuttu, mutta pallo lirui kuin liruikin maaliin Niko Nordströmin varusteiden kautta. Heti maalin jälkeen Niko oli taas täystyöllistetty, mutta lisämaaleilta vältyttiin. Ensimmäisen erän toisen puoliskon aikana palloja suorastaan satoi kohti Torin maalia, mutta erän kolmas maali nähtiinkin kentän toisessa päässä. Ajassa 17.27 Sami Aalto mietti keskialueella, kenelle syöttäisi ja päätti kokeilla itse. Veto ruuhkaan toi tulokseksi Torin 2-1 – johtomaalin. Näissä lukemissa siirryttiin tauolle.

Karhut vaihtaa kakkoselle

Toiseen erään saapui astetta aggressiivisempi vierasjoukkue. Tor aloitti erän pirteästi, mutta ote siirtyi vääjäämättä vieraille. Karhujen tasoitusmaali syntyi tilanteessa, jossa vieraat saivat hääriä Torin maalilla ikuisuudelta tuntuneen ajan ilman, että Torin puolustus olisi saanut purettua palloa keskialueelle. Niinpä vieraat kiittivät ja tekivät 2-2 – tasoituksen ajassa 24.20. Tämän jälkeen Torille tarjottiin ratkaisun avaimia silkkityynyllä. Vieraiden Joni Halminen otti viisiminuuttisen ajassa 28.36 ja kotikatsomo odotti Torin iskevän vähintään maalin, pari. Kattia kanssa – jäähyn ainoasta maalista vastasi Porin Karhut, joka siirtyi alivoimalla 2-3 – johtoon.

Torin alivoimaa voi luonnehtia aneemiseksi eikä ylivoimamaalia nähty. Toinen erä oli Karhujen hallintaa ja kolmanteen erään odotettiin kotijoukkueen skarppausta. Tor lähtikin kolmanteen erään pirteänä, mutta maalinteko oli vaikeaa. Jesse Tolvanen kolisutteli tolppia ajassa 43.45. Jessen tilanteen jälkeen Karhut siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun Juho Myllyharju teki vieraiden neljännen maalin ajassa 44.43. Vasta tämä herätti kotijoukkueen taisteluun. Taistelu huipentui kahteen komeaan maaliin. Ensin Jonas Hällfors karvasi pallon itselleen keskialueella ja veti räväkästi yläkulmaan, tilanne 3-4. Minuutti Jonaksen maalin jälkeen lukemat olivat 4-4. Asko Santero odotti maalintekopaikalla, sai syötön Iiro Liedeltä ja laittoi pallon maaliin.
Jatkoajalla ainoasta maalista vastasi Karhut. Ottelun voittomaali syntyi kun jatkoaikaa oli pelattu 78 sekuntia.

Markku Lautamäki

Maalintekijät:
  • 1-0 03.43 Tolvanen (Niiranen)
  • 1-1 08.18 Ollikainen (Puisto)
  • 2-1 17.27 Aalto (Hietala)
  • 2-2 24.20 Puisto (Harjula)
  • 2-3 29.21 Santi (Vanhatalo)
  • 2-4 44.43 Myllyharju (Puisto)
  • 3-4 51.39 Hällfors (Forsström)
  • 4-4 54.49 Santero (Liede)
  • 4-5 61.18 Puisto (Kuusiluoto)