Hotellin kaikki huoneet itsepalveluun

Muutos. Itsepalvelukonsepti laajenee kaikkiin hotellin huoneisiin. Kuva Auli Henriksson
Place to sleep –ketju ottaa kaikki Hotelli Degerbyn huoneet itselleen. Yhtiö aloitti Loviisassa 2017. Kiinteistöyhtiö hakee nyt ravintoloitsijaa, joka voisi tarjota vähintään aamiaista.

LOVIISA Place to sleep –ketjun ensimmäinen hotelli aloitti toukokuussa 2017 Loviisassa kahdellakymmenelläkahdella huoneella. Nyt tulee saman verran lisää ja vuodepaikkoja on remontin valmistuttua kaikkiaan 110.
Itsepalveluhotelli toimii niin, että netissä varataan huone, ja ovikoodi tulee tekstiviestinä tai sähköpostitse. Ulko-ovella on päivystysnumero, johon voi soittaa jos tulee ongelmia.
Place to sleep -ketjulla on hotellit Loviisan lisäksi Porissa, Raumalla, Hollolassa ja Limingalla.

Tiloissa remonttia

Entisiä hotel Degerbyn tiloja remontoidaan parasta aikaa uuden toimijan vaatimusten mukaisiksi. Kaikki pinnat uusitaan ja muun muassa 26 vuotta vanhat kokolattiamatot tekevät tilaa nykyaikaisemmille materiaaleille. Huoneisiin tulee uudet kalusteet ja jääkaappi, mikro sekä smart-tv. Remontti valmistuu lokakuun aikana.
– Hotellin pyörittäminen perinteisin konstein on osoittautunut ilmeisen haasteelliseksi Loviisan kokoisessa kaupungissa, toteaa Matti Rahkonen, joka on Hotelli Degerbyn kiinteistön osaomistaja, viitaten tuoreeseen majoituspalveluita tuottaneen Bravotels Oy:n konkurssiin.
Uhkakuvaksi alkoi nousta majoitustoiminnan lakkaaminen kokonaan.

Ravintolatiloihin etsitään toimijaa

Vaikka majoituskonsepti onkin mahdollisimman pitkälle automatisoitu, on kiinteistön omistajan toiveissa löytää katutason ravintolatiloihin toimija, jonka valikoimaan kuuluisi muun muassa aamiainen.
– Moni matkaaja arvostaa kunnon hotelliaamiaista ja sopivia iltavirvokkeita, toteaa Rahkonen.

Hän toivoo tulevalta toimijalta vähintään aamiaispalveluja, mutta uskoo että Loviisassa olisi tilaa ympärivuotiselle ruokaravintolalle.