Henriksson ja Lindholm avasivat hiihtokautensa vauhdilla

​Kausi käyntiin. Remi Lindholm tutustui Vuokatin lumilla myös Trinidad ja Tobagon Nick Lauhin, joka tähtää Pyeongchangin Olympiakisoihin. Kuva: Glenn Lindholm.
Maastohiihdon Suomen cup avasi viikonloppuna hiihtäjien kilpailukauden Vuokatin upealla tykkilumiladulla.

VUOKATTI Lauantaina hiihdettiin vapaan hiihtotavan sprintit ja sunnuntaina vuorossa oli viestit, nekin vapaalla. 19-vuotiaat pernajalaiset Linnea Henriksson ja Remi Lindholm lähtivät viesteissä testaamaan Suomen maajoukkuehiihtäjien alkutalven vauhtia. Miesten viestiin oli ilmoittautunut 50 joukkuetta ja naisten viestiin osallistui 34 kolmikkoa.

Ennen miesten 3×6 kilometrin viestiä Remi Lindholmin edustama IF Minken mainittiin yhtenä suosikkijoukkueena mitalisijoille. Kolmikkoon kuului lupaava Juuso Haarala, sprinttispesialisti Matias Strandvall sekä ankkurina Lindholm.

Viimeisen osuuden alkaessa Remi Lindholm joutui kovaan paikkaan, kun Kouvolan Hiihtoseuran ja A-maajoukkueen Lauri Vuorinen ja hän pääsivät liikkeelle pienellä erolla muun muassa Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaan, Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsiseen, Imatran Urheilijoiden Vesa Kallioon sekä Haapajärven Kiilojen Risto Uusivirtaan. Lauri Vuorisella ei kuitenkaan ollut vetohaluja ja Lindholm joutui uurastamaan kärjessä.

Viimeisellä kahden kilometrin kierroksella Anssi Pentsinen saavutti karkulaiset ja hiihti vantaalaiset voittoon. Kouvolan Lauri Vuorisellakin oli vielä paukkuja jäljellä ja hän tuli maaliin toisena. Kolmannesta sijasta viime talven Lahden MM-kisojen sprintin kuudenneksi sijoittunut Ristomatti Hakola ja Remi Lindholm kävivät kovan loppukiritaiston.

Tällä kertaa Jämin konkari oli 0,3 sekuntia nopeampi ja Lindholmin IF Minken sai tyytyä neljänteen sijaan.

Haapajärven Uusivirta ja Imatran Kallio jäivät kuitenkin taakse, joten nuorten maajoukkueen Lindholm oli tyytyväinen suoritukseensa. Erot kärjessä olivat erittäin pienet, kun viisi ensimmäistä joukkuetta saapui maaliin kahdeksan sekunnin sisällä.

– Vähän jäi harmittamaan kun podiumsija jäi ottamatta. Toisaalta, kolmikko joka tuli maaliin ennen minua tähtäävätkin Korean Olympiakisoihin. Minulle riittää vielä tavoitteena nuorten MM-kilpailut helmikuussa Sveitsissä. Kunto on kuitenkin hyvällä tasolla ja taisin myös olla nopein kaikista nuorista hiihtäjistä, pohdiskeli Lindholm maalissa.
Henrikssonilla hyvä meno

Naisten viestissä ei nähty samanlaista dramatiikkaa. Riitta-Liisa Roponen huolehti siitä, että Oulun Hiihtoseura meni menojaan toisella osuudella, eikä voitosta tullut kunnon kamppailua. Kainuun Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Anne Kyllönen tuli maaliin toisena ja Jämin Jänne sijoittui tässäkin viestissä kolmanneksi.

Linnea Henriksson ankkuroi IF Femmanin viestiä hyvän suorituksen jälkeen yhdeksänneksi maaliin. Joukkueessa hiihtivät myös Anna-Kajsa Lall sekä Jennifer Antell.

Henriksson oli omalla osuudellaan kahdeksanneksi nopein nainen, joten hänkin voi olla tyytyväinen alkutalven vauhtiinsa.

Tämän jälkeen useimmat huippuhiihtävät suuntaavat Lappiin, jossa on jo vähän luonnonluntakin. Seuraava Suomen cup -osakilpailu järjestetään kolmen viikon kuluttua Rovaniemen Ounasvaaralla.