Hembackan päiväkotiin parakki lisätilaksi

Elokuussa tulevaan parakkiin tulee 21 paikkaa. Lisätilalle olisi tarvetta myös Isnäsin päiväkodissa.

LILJENDAL Hembackan päiväkotia laajennetaan parakilla, joka tulee elokuussa. Parakkiin sijoitetaan yksi päiväkodin ryhmä, ja paikkoja on 21.

– Varhaiskasvatuksen hakuaika päättyi sunnuntaina, joten tarkkaa lapsimäärää en tässä vaiheessa osaa kertoa, mutta suunta on ollut kasvuun päin. Meillä on tälläkin hetkellä liljendalilaisia lapsia muissa päiväkodeissa, joka on yksi syy uuden ryhmän perustamiselle, sanoo Loviisan vs. varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff.

Liljendaliin valmistui äskettäin uusi vuokrarivitalo, mutta sillä ei Hoffin mukaan ollut merkittävää vaikutusta päiväkodin lisätilan tarpeeseen.
– Syntyvyys on ollut korkeampi kuin aikaisempina vuosina.

Sitä, kuinka pitkäaikainen ratkaisu parakki on, ei voida vielä sanoa.
– Vaikea ennustaa. Parakki on nopein ja järkevin ratkaisu lisäpaikkojen tarpeeseen. Tulevaisuuden tarpeet selvitetään myöhemmin, Hoff toteaa.

Lisätilan tarvetta on myös Isnäsin päiväkodissa, jossa toiminta jatkuu tänä vuonna aikaisempaan tapaan samoissa tiloissa.
– Lisätilan vuokraamista selvitetään parasta aikaa. Koskenkylässä on tällä hetkellä lapsia sekä Liljendalista että Isnäsistä. Mikäli ne lapset saadaan sijoitettua omiin lähipäiväkoteihin, Koskenkylässä vapautuu paikkoja, summaa Hoff.

Hembackan kaksikielinen päiväkoti sijaitsee Liljendalissa. Päiväkodissa on kaksi ryhmää: yksi ryhmä 1-3-vuotiaille sekä yksi ryhmä 3-6-vuotiaille. Lisäksi tiloissa on myös ruotsinkielisten esikoululaisten aamu- sekä iltapäivähoito.