Senioritalon rakennustyöt voivat alkaa.

Harmaakalliolle suunnitellun senioritalon rakennustyöt voivat alkaa. ARA:n osapäätöksen jälkeen kaupungilla on mahdollisuus hakea ARA:lta myös lainaa hankkeen toteuttamiseksi.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt avustuksen senioripalvelutalon rakentamiseen Harmaakalliolle. ARA myönsi kaupungin Hyvän elämän talo -hankkeelle tukea enimmäismäärän, 1 684 530 euroa. Hankkeen kustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa.

Sanottua
Työt voidaan käynnistää heti. On suotavaa, että ne alkavat pikaisesti, kaupungin tilapalvelupäällikkö Antti Kinnunen

Hän arvioi, että työt alkavat jo ensi viikolla. Eilen torstaina urakoitsijoiden kanssa pidettiin tapaaminen. Senioritalon rakentaminen etenee aikataulussa. Valmiina uudisrakennus on vuoden 2017 lopulla. ARA:n osapäätös tarkoittaa, että kaupunki voi hakea sieltä myös lainaa niin halutessaan.

Kehitystyötä

Harmaakallion senioritaloon tulee 56 asiakaspaikkaa yhteensä 52 asuntoon.
– Kyllä tätä päätöstä on odotettu, kaupungin senioripalvelupäällikkö Lisbeth Forsblom huudahtaa.

Uuteen palvelutaloon siirtyvät tällä hetkellä Hemgårdenissa Pernajan kirkonkylässä ja Hambergin kodissa ja Maritakodissa keskustassa asuvat asukkaat.
Nykyiseen verrattuna Harmaakallion senioritaloon tulee kymmenkunta paikkaa vähemmän. Forsblomin mukaan tarvittaessa lisäpaikkoja ostetaan muualta. Hän vakuuttaa, että hoitopaikoista ei tule pulaa.

– Ympärivuorokautisessa hoidossa on nyt enemmän ihmisiä kuin mikä on valtakunnallinen suositus.

Forsblom huomauttaa kuitenkin, että paikkamäärä on kiinni hoidon tarpeesta.
Taasiakodin remontti on saatu valmiiksi ja tehostetun palveluasumisen yksiköksi ensi vuoden alussa muuttuvassa Taasiakodissa on nyt 34 paikkaa, joista kahdeksan on intervallipaikkoja.

Sävträskin Rosenkullan paikkamäärä on 20, joista kuusi on intervallipaikkoja.
Senioripalveluissa työskenteleviä on jo jonkin aikaa koulutettu ja hoidon sisältöä on kehitetty jo vuosia. Forsblomin mukaan tavoitteena on yhteinen näkemys toimintatavoista, vaikka joka paikassa toimintaa kehitetään myös itsenäisesti.
Senioritalot ovat luoneet muun muassa omat Facebook-sivunsa, joiden kautta asukkaiden läheiset voivat olla mukana arjessa.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here