Harjurinteen koulun uusi osa käyttöön vaiheittain, syksyn yo-kirjoitukset liikuntasalissa

Harjurinteen koulun uusi osa otetaan käyttöön rajoitetusti. Arkistokuva: Marita Itävuori
Loviisan Harjurinteen koulun uusi osa otetaan käyttöön rajoitetusti. Liikuntasali ja jakelukeittiö otetaan käyttöön syyskuussa. Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat liikuntasalissa 17. syyskuuta.

LOVIISA Kaupunki tiedottaa tilanteesta seuraavasti:

Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion lukuvuosi 2018–2019 alkoi tilapäisissä tiloissa eri puolilla kaupunkia koulurakennuksen korjauksen vuoksi. Tilapäisjärjestelyt ovat käytössä suunnitelmien mukaan.

Harjurinteen koulun uuden osan käyttö alkaa syksyllä rajoitetusti. Jakelukeittiö ja ruokala otetaan käyttöön syyskuun alussa ja liikuntasalissa alkaa ylioppilaskirjoitukset 17.9.2018.

Pihalla erillisissä rakennuksissa sijaitsevat teknisen työn opetustilat ovat käytössä koko ajan. Niissä sijaitsee myös Loviisan kaupungin arkisto. Lähiliikuntapaikkaa koulun pihalla voi myös käyttää normaalisti.

Harjurinteen koulun uuden osan korjaukset alkavat syksyllä, keittiö, ruokala ja liikuntasali poislukien. Korjaus kestää arviolta vuoden.

Koulun vanhan osan korjaussuunnitelma kustannusarvioineen on valmistelussa ja viedään luottamuselinten käsittelyyn syksyn aikana. Vanhan osan korjaaminen kestäisi noin kaksi vuotta. Vaihtoehtona selvitetään myös vanhan osan korvaaminen uudisrakennuksella. Uudishanke kestäisi noin neljä vuotta.