Harjurinteen koulun uudella puolella oireillaan

Oireilua. Harjurinteen koulun uusi osa valmistui 2014. Kuva Arto Henriksson
Usealla Harjurinteen koulun uuden puolen tiloissa työskentelevillä on kuluvan syksyn aikana ilmennyt kurkku- korva- ja silmäoireita.

LOVIISA Oireiden myötä uuden puolen tiloissa on aloitettu selvitystyö rakennuksen mahdollisten sisäilmaongelmien poissulkemiseksi oireiden aiheuttajana.

Kosteusmittauksia on tällä viikolla tehty toisen kerroksen kahdessa luokkatilassa. Mittauksissa ei ilmennyt mitään poikkeavaa. Seuraavaksi tehdään ilmanvaihtomittauksia ja ilmanvaihtokanavat nuohotaan. Lisäksi tutkitaan alapohjan tuuletuskanaviston tiiveys.
– Toistaiseksi kaikki opetustilat ovat käytössä. Oppilaiden mahdollisten oireiden osalta toivomme, että olette yhteydessä kouluterveydenhoitajaan, jonka vastuualueeseen kuuluu oppilaiden terveydentilan seuraaminen, toteaa koulun rehtori Laura Tenhunen vanhemmille lähetetyssä Wilma-viestissä.

Loviisan Sanomien kyselyyn koulussa tapahtuvasta oireilusta ei tekniseltä puolelta kukaan vastannut keskiviikkona.

Vanhalla puolella myös

Myös Harjurinteen koulun vanhan puolen opiskeluhuoltotilojen sisäilmaongelmien selvitystyö jatkuu. Tiloista on otettu pintanäytteitä. Kaupunki tiedottaa tuloksista niiden valmistuttua. Tilojen alapuolella oleva kellari tyhjennetään ja siivotaan. Lisäksi kellarista tulevat läpiviennit tarkistetaan ja tiivistetään. Oppilaat ja opiskelijat eivät oleskele tutkittavissa opiskeluhuollon tiloissa pitempiä aikoja.