Harjurinteellä isot kevätjuhlat

Juhlaväkeä riittää. Harjurinteen koululla on tänä keväänä isot kevätjuhlat, kun ruotsinkielinen yläkoulu ja lukio siirtävät päätösjuhlansa sinne. Kuva Peda.net

Harjurinteen koulu isännöi tänä keväänä sekä suomen- että ruotsinkielisten oppilaiden juhlia. Oppilaita ja koulujen henkilökuntaa on juhlissa yhteensä lähes tuhat.

LOVIISA Ruotsinkielinen yläkoulu ja lukio siirtävät kevätjuhlansa Harjurinteen koululle. Aiempaan juhlapaikkaan liikuntahallille ei juhlia tänä vuonna järjestetä hallin korjaustöiden alkamisen vuoksi. Remontti aloitetaan maanantaina 29.5.

– Siitä lähtien halli on kokonaan suljettu, toteaa Loviisan vapaa-aikasihteeri Päivi Hämäläinen.

– Sekä LG:ssä että LNH:ssa on tehty päätös, että koulujen juhlat ovat tänä keväänä Harjurinteen koulussa, vahvistaa Loviisan sivistysjohtaja Thomas Grönholm.

Liikuntahallia remontoidaan

Loviisan kaupunginhallitus päätti, että liikuntahallia korjataan 300 000 eurolla tulevana kesänä. Tavoitteena on vähintään viiden vuoden turvallinen käyttökunto. Peruskorjauksesta on luovuttu, koska alapohjaan liittyviä riskejä ei voida poistaa korjaamalla. Uuden liikuntahallin suunnittelu- ja rakentamisvaihe kestäisi noin viisi vuotta. Uudesta hallista ei kaupunginhallitus korjausrahojen päättämisen yhteydessä kuitenkaan tehnyt päätöstä.
Porrastetusti

Juhlia koululla pidetään lauantaina 3.6. porrastetusti sekä Harjurinteen koulun uudessa salissa että Myllyharjun salissa. Rehtorit ovat sopineet tarkemmasta aikataulusta. Ilmoitus uudesta juhlapaikasta on mennyt sekä oppilaille että huoltajille Wilman kautta.

– Lovisanejdens högstadiumin ja Lovisa Gymnasiumin oppilaiden huoltajia on pyydetty käyttämään jotakin muuta paikoitusta, kuin Harjurinteen koulua, huomauttaa Grönholm.

Juhlijat
  • Harjurinteen koulun noin 500 oppilasta.
  • Harjurinteen noin 80 hengen vahvuinen henkilökunta.
  • Lovisa Gymnasiumin noin 120 oppilasta.
  • Lovisa Gymnasiumin noin 10 henkilökunnan jäsentä.
  • Lovisanejdens högstadiumin noin 250 oppilasta.
  • Lovisanejdens högstadiumin noin 30 hengen vahvuinen henkilökunta.