Geomari on ensimmäinen alus Suomenlahden Telakalla Valkossa

Neitsytnosto. Geologian tutkimuskeskuksen ja Merivoimien tutkimuslaitoksen yhteinen katamaraani Geomari on ensimmäinen alus, joka telakoidaan Suomenlahden telakalle Valkon satamassa.
Loviisan satamaan rakennetun Suomenlahden Telakan toiminta käynnistyi tänään, kun ensimmäinen alus nostettiin järeällä lukkinosturilla jäiden seasta suureen halliin muutos- ja huoltotöitä varten.

VALKO Suomenlahden telakan ensimmäinen telakoitava alus on Geologian tutkimuskeskuksen ja Merivoimien tutkimuslaitoksen yhteisessä käytössä oleva noin 20 metriä pitkä ja 7,5 metriä leveä alumiininen tutkimusalus Geomari. Vuonna 2005 käyttöönotettu katamaraanirunkoinen Geomari painaa lähes 40 tonnia. Alus nostettiin torstaina vedestä ja siirrettiin suureen huoltohalliin. Geomaria on määrä työstää koko talven ajan telakalla.

Jonossa Finferriesin varalossi

Suomenlahden Telakka Oy:n toimitusjohtaja Jukka Jaatinen kertoi eilen, että Geomarin lisäksi telakalla on nostoa odottamassa myös Finferries -varustamon lossi, joka peruskorjataan Valkossa varalossiksi.
– Tarkoitus on, että lossi restauroidaan varalossiksi, ja säilytetään telakalla niin, että se voidaan lossin jossakin rikkoutuessa laskea nopeasti vesille ja siirtää paikalle, Jaatinen kertoi.
– Lisäksi käymme parhaillaan neuvotteluja Terramaren kanssa kahden moottoriproomun telakoinnista, Jaatinen valotti.

”Toimi hyvin myös jäissä”

Jaatisen mukaan telakan ensimmäinen nosto onnistui hyvin ja lukki toimi kuten pitikin.
– Tässä vaiheessa kyse on tavallaan käyttöönotto kokeista sekä koulutusvaiheesta, jossa edetään matalalla profiililla, hitaasti ja harkiten, jotta saadaan järjestelmän opeteltua ja sisään ajettua, kuvaili Jaatinen.
– Ensimmäisen noston yhteydessä tuli todistettua sekin, että nostot onnistuvat hyvin myös jääoloissa, Jaatinen iloitsi.
Tällä hetkellä telakalla työskentelee viisi henkilöä, ja kahdeksan hakijaa on haastateltu valmiiksi. Jaatisen mukaan kaikki haastatellut ovat loviisalaisia, ja ainakin kuusi heistä on tarkoitus kutsua töihin lähiaikoina.

Korvausasian käsittely kesken

Suomenlahden Telakka on esittänyt kaupungille myös korvausvaatimukset telakka-alueen maaperässä ilmenneistä yllätyksistä, joista hankkeelle aiheutui mittavia lisäkustannuksia.
Noin 450 000 euron suuruinen korvauskiista on Loviisan kaupungin sataprosenttisesti omistaman Loviisan Satamakiinteistöt Oy:n ja Suomenlahden Telakka Oy:n välinen.
– Asian käsittely on kesken, enkä halua sitä kommentoida. Etsimme kohtuullista juridista ratkaisua, jonka jälkeen voimme jatkaa puhtaalta pöydältä, ja hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa, Jaatinen totesi.

Nosto jäistä. Noin 40 tonnia painavan Geomarin nosto oli kevyt taakka 670 tonnin nostoihin kykenevälle italialaiselle lukkinosturille.

 

Loviisan Sanomien aiemmat nettiuutiset Suomenlahden Telakasta.

Telakkahanke hyvässä vauhdissa

 
Alun viivytysten jälkeen Suomenlahden telakan rakennustyöt edistyvät lähes aikataulussa satamassa. VALKO Hidas lupakäsittelyprosessi viivästytti alkuun vuonna 2015 käynnistynyttä Suomenlahden telakka-hanketta. – Rahoittajat eivät lähteneet edes neuvottelemaan…

Suomen modernein korjaustelakka Valkon sataman alueelle

 
Suomenlahden Telakka Oy rakentaa Loviisan sataman alueelle Valkoon uuden ammattimerenkululle suunnatun korjaustelakan. VALKO – Valmistuessaan syksyllä 2017, telakka on Suomen uusin, tehokkain ja ympäristöystävällisin telakka, lupaa…

Kaupungilta vaaditaan 450 000 euron vahingonkorvauksia

 
Erimielisyys koskee Suomenlahden Telakka Oy:lle vuokratun maa-alueen rakennuskelpoisuutta. Kaupunki pitää vaadetta perusteettomana. VALKO Kiista on Loviisan kaupungin sataprosenttisesti omistaman Loviisan Satamakiinteistöt Oy:n ja Suomenlahden Telakka Oy:n…

Lukkitrukki kurottaa jo korkeuksiin

 
Suomenlahden Telakka Oy:n toiminnan käynnistyminen on 2,5 kuukautta aikataulusta myöhässä Valkon satamassa. Syynä ovat maaperäyllätykset. VALKO Suomenlahden Telakka Oy:n isojen laivojen nostoon hankittu ns. lukkitrukki…