Fresno ravintolat konkurssiin – Loviisan Fresno jatkaa toistaiseksi

Loviisan Fresno -ravintola jatkaa toimintaansa toistaisekssi normaalisti konkurssipesän valvonnassa. Kuva: Arto Henriksson.
Fresno-ravintolat omistava ravintolayhtiö Resta Invest Oy on hakeutunut konkurssiin. Ravintolayhtiö tiedotti asiasta maanantaina illalla. Fresnon Loviisan ravintolan toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan konkurssipesän alaisuudessa.

LOVIISA Ravintolayrittäjät Arto Korhonen, Miika Mertamo ja Outi Mertamo kertovat tiedotteessa, että Amarillo-ravintolan avautuminen Hämeenlinnaan sekä Riihimäen ravintolan remontin viivästyminen aiheuttivat suuren aukon yhtiön kassavirtaan.

— Olemme todenneet, että emme tule selviämään kesästä rahallisesti kunnialla ja tämän vuoksi olemme hakeneet Resta Invest Oy:n konkurssiin, tiedotteessa kerrotaan. Asianajaja Pekka Romo on ryhtynyt pesänhoitajaksi.

Loviisan Fresnossa tunnelmat olivat keskiviikkona odottavan rauhalliset. Paikalla ollut ravintolan työntekijä Jessica Brandt kertoi, että henkilökunta sai tiedon konkurssista sähköpostina maanantaina. Loviisan Fresno avasi ovensa kaksi kuukautta sitten 5.3.2019. Brandtin mukaan ravintolan ja baarin toiminta jatkuu ainakin toistaiseksi entiseen tapaan. Fresno-ravintola on vastannut myös Place to sleep -hotellin aamiaistarjoilusta.

Loviisan Fresnon aloitus sujui hyvin

– Loviisan Fresnon toiminta alkoi minun mielestä hyvin. Asiakkaita on ollut paljon, ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä uuteen ravintolaan, Jessica Brandt kertoi.

Torstaina tavoitettu ravintolayrittäjä Outi Mertamo vahvisti tiedon, että Loviisan Fresnon toiminta jatkuu tositaiseksi.

– Loviisan Fresno on nyt ainakin toistaiseksi auki, ennenkuin toisin ilmoitetaan. Toiveena olisi löytää toiminnalle pikaisesti jatkaja. Loviisan Fresnon toiminta lähti hyvin käyntiin ja asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta. On erittäin harmi, että meidän yhtiömme rahallinen tilanne ei kestänyt ja näin pian avaamisesta, jouduimme tekemään raskaita päätöksiä, Outi Mertamo kertoi.

Viikonloppuisin ollut yleensä täyttä

Esimerkiksi viikonloppuisin Loviisan Fresno on ollut usein lähes täynnä, ja ilman pöytävarauksia olleita asiakkaita on jouduttu joskus jopa käännyttämään ovelta takaisin, mitä voidaan Loviisassa pitää harvinaisuutena. Jessica Brandtin mukaan myös tulevalle viikonlopulle on tehty runsaasti varauksia.

Yhtiöllä on ravintoloita Loviisan ja Hämeenlinnan lisäksi myös Kotkassa. Riihimäen ravintola oli ravintolaketjun nettisivujen perusteella tarkoitus avata talvella 2019.

— Asia on konkurssipesän ja vuokranantajan käsissä nyt. Kaikki Fresnot suljetaan eri tahtiin, Korhonen tekstasi Kymen Sanomille. Hämeen Sanomien mukaan muut ravintolat aiotaan pitää auki toistaiseksi ja niille etsitään jatkajaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Loviisan ravintolaelämässä vilskettä

Loviisan ravintolaelämässä on muutenkin näinä aikoina vilkasta. Kasvisravintola Bella on avannut uudelleen ovensa linja-autoaseman tiloissa, Ziltonin toinen kerros on remontoitu ja kesäravintola Ölvinille on löytynyt ravintoloitsija, jonka nimi kerrottaneen torstaina. Entiselle Bellan paikalle avataan Äitienpäivänä uusi ravintola Locale.