Fresno-ketju avaa uuden ruokaravintolan entisen Degerby-hotellin tiloissa Loviisassa

Fresno -ravintolaketju avaa uuden ravintolansa entisen hotelli-ravintola Degerbyn alakerrassa maaliskuussa. Kuva: Arto Henriksson.
Fresno-ketjun ja entisen hotellin-ravintola Degerbyn kiinteistöyhtiön välinen vuokrasopimus katutasolla sijaitsevien ravintolatilojen vuokraamisesta allekirjoitettiin perjantaina Loviisassa. Fresno aloittaa tilojen remontoinnin ensi viikolla, ja ravintola on määrä avata maaliskuun alussa.

LOVIISA Vuonna 1996 perustettu aputoiminimi Fresno American Diner kuuluu Resta Invest Oy -konserniin, johon kuuluu myös Linnaravintola Brahe.

Fresno-ketjun verkkosivujen mukaan Fresno on amerikkalaistyylinen ruoka- ja seurusteluravintola, jossa ”pääset makumatkalle Kaliforniaan”. Verkkosivujen mukaan ”Ravintolan tunnelmallinen ja rauhallinen ilmapiiri, rento palvelu, sekä maukas ruoka antavat hyvät puitteet viihtymiselle ravintolassamme aina iltamyöhään saakka”.

Loviisaan avattava ravintola tarjoaa grilliruokaa, hampurilaisia ja salaatteja. Ensimmäinen Fresno avattiin maaliskuussa 2011 aivan Hämeenlinnan keskustaan torin laidalle. Vuonna 2016 Fresno laajensi toimintaansa ja avasi toisen ravintolan Lahden keskustaan torin kupeeseen. Lahden ravintola suljettiin myöhemmin, ja yhtiö avasi ravintolan Kotkaan. Loviisan ravintola on Fresnon kolmas ravintola. Yhtiön on tarkoitus avata neljäs ravintola Riihimäellä vuoden 2019 talvella.

– Loviisan ravintolan konsepti on samanlainen kuin muissakin Fresnon ravintoloissa, mutta sillä lisäyksellä, että Loviisassa on lisäksi hotellin aamiaispalvelua, toimitusjohtaja Arto Korhonen kertoi. Hänen mukaansa Loviisan ravintola työllistää 6-7 vakituista työntekijää, ja lisäksi ehkä noin 2-3 ekstraajaa sekä sesonkiaikoina ehkä enemmänkin.

Fresno American Diner -ketjun omistava Resta Invest Oy ajautui vuonna 2017 talousvaikeuksiin, mutta pääsi vuoden 2017 elokuussa yritysaneeraukseen. Tuolloin Fresnon osaomistaja Outi Mertamo kertoi Hämeen Sanomissa kokonaisvelkojen olevan noin 300 000 euroa.

– Yrityssaneeraus on vielä meneillään, mutta yrityksen tilanne mahdollistaa laajenemisen Loviisaan, kertoi toimitusjohtaja Arto Korhonen Loviisan Sanomille perjantaina.

Yhtiön kotipaikka on Hämeenlinna. Resta Invest Oy:n toimitusjohtaja on Arto Korhonen. Resta Invest Oy:n omistajia ovat hämeenlinnalaiset Outi Mertamo 34,2 prosentin, Miika Mertamo 34,2 prosentin ja Arto Korhonen 31,4 prosentin osuuksilla. Ennen yrityssaneerausta ravintolaketjun liikevaihto oli pienentynyt vuoden 2013 tilinpäätöksen noin 2,5 miljoonasta eurosta vuoden 2016 noin 1,4 miljoonaan euroon.

Degerbyn hotelli-ravintolan kiinteistöyhtiöstä loviisalainen Matti Rahkonen omistaa R-kioskin, Reiman Kellon sekä Grillimpin tilat sekä 22 hotellihuonetta, ja muiden omistajien omistamat ravintolatilat ja 28 hotellihuonetta ovat siirtyneet kiinteistöyhtiön hallintaan sekä vuokrattaviksi.

LS, 21.8.2018: Degerby Hotel ajautui konkurssiin – liiketoiminnalle etsitään jatkajaa.

LS, 13.04.2017: Loviisaan avataan itsepalveluhotelli.

LS, 14.07.2016: Hotelli Degerbyn omistava Bravotels Oy yrityssaneeraukseen.

LS, 23.05.2014: Hotelli Degerbyn keittiö- ja ravintolatoiminta loppuu.

LS, 20.03.2014: Merja ja Juha Saario ostivat Hotelli Degerbyn