Fortumin pitkäaikainen johtaja Tapio Kuula on kuollut

Fortumin hallituksen jäsen Tapio Kuula on kuollut pitkäaikaisen sairauden murtamana. Kuula työskenteli Fortumin johtoryhmässä vuodesta 1997 ja yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2009-2015. Sitä ennen hän toimi IVO Groupin talousjohtajana. Vuoden 2015 yhtiökokouksessa Kuula valittiin Fortumin hallitukseen.

– Tapio Kuula oli merkittävä energiateollisuuden vaikuttaja ja yhtiömme uudistaja. Hänen johdollaan Fortum kasvoi yhdeksi Pohjoismaiden ja lähialueiden johtavaksi sähkö- ja lämpöyhtiöksi sekä menestyksekkääksi toimijaksi Venäjän nopeasti kehittyvillä energiamarkkinoilla, sanoi Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf Fortumin tiedotteessa.

– Muistamme Tapio Kuulan arvostettuna ja pidettynä johtajana ja työkaverina. Koko yhtiön puolesta haluan välittää syvän osanottomme omaisten suruun, totesi Baldauf tiedotteessa.

Tapio Kuula syntyi vuonna 1957. Hän oli koulutukseltaan diplomi-insinööri ja taloustieteiden maisteri.

Kuula jäi sairauslomalle maaliskuussa 2013, sillä häneltä löydettiin pahanlaatuisen kasvaimen etäpesäkkeitä. Töihin Kuula palasi marraskuun lopulla. Hän jäi sairauslomalle uudestaan joulukuussa 2014, kun syöpä uusiutui. Kuula jää 1.2.2015 alkaen työkyvyttömyyseläkkeelle sairautensa vuoksi. Kuula oli naimisissa ja hänellä on kolme lasta.