Eva Storgårds valmistelemaan sote-uudistusta

Loviisan entinen vs. perusturvajohtaja Eva Storgårds alkaa valmistella sote- ja maakuntauudistuksen liikelaitoksen alueorganisaatiota.

HELSINKI Uudenmaan sote- ja maakuntauudistusta toteuttava Uusimaa 2019 -hanke palkkaa 16 hankejohtajaa valmistelemaan uuden maakunnan käynnistämistä.

Heidän vastuullaan on tulevan maakunnan rakenteen ja palvelukokonaisuuksien suunnittelu 1,6 miljoonalle uusmaalaiselle.

Liikelaitoksen alueorganisaation valmistelutehtävät jaettiin Eva Storgårdsin, Pirjo Laitinen-Parkkosen ja Mira Uunimäen kesken. Storgårds vastaa Itäisestä Uudestamaasta ja ruotsinkielisestä palvelusta

Storgårds on työskennellyt Loviisan vs. perusturvajohtajana. Loviisan kaupunki päätti hänen virkasuhteensa kesällä.

Henkilöstöjohtajaksi valittiin Outi Sonkeri. Valtiotieteiden maisteri Sonkeri työskentelee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtajana. Hän jatkaa työtään myös taustaorganisaatiossaan.

Hallintojohtajan tehtävässä aloittaa oikeustieteen kandidaatti Lauri Tanner. Hän jatkaa työtään HUSin hallintojohtajana Uusimaa 2019 -projektin ohessa.

Valtiotieteiden maisteri Tero Manninen aloittaa kokoaikaisena viestinnän hankejohtajana. Hän tulee mukaan muutosprojektiin Kevasta asiakkuustoiminnan kehittämispäällikön paikalta.

Budjettijohtajan tehtävistä vastaa valtiotieteiden ja filosofian maisteri Markus Syrjänen. Hän jatkaa samalla työssään Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen talous- ja hallintojohtajana.

Projektin rahoitusjohtaja on Ilari Soosalu. Kauppatieteiden maisteri Soosalu siirtyy kokoaikaiseen rahoitusjohtajan tehtävään Suomen Kuntaliitosta kuntatalouden johtajan paikalta.

Maakuntajohtaja Ossi Savolainen päätti hankejohtajien valinnoista maanantaina.