ESS: Sivarikeskuksen siirto jäämässä haaveeksi

Päätös ennen joulua. Kunnanjohtaja Tiina Heikka, sivarikeskuksen johtaja Mikko Reijonen, yhteyspäällikkö Minna Österholm ja kansanedustaja Mikaela Nylander keskustelivat sivarikeskuksesta marraskuussa alussa. Tilanteen nähtiin tuolloin olevan tasapeliasemissa. Kuva: Eija Kosonen
Etelä-Suomen Sanomat kertoi eilen, että oikeus- ja työministeri Jari Lindström on avustajansa välityksellä sanonut, ettei siviilipalveluskeskusta olla näillä näkymin siirtämässä pois Lapinjärveltä.

LAPINJÄRVI Siviilipalvelusasioista vastaava oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) viestitti Etelä-Suomen Sanomille avustajansa välityksellä, että siviilipalveluksen jatko Lapinjärvellä vaikuttaa todennäköiseltä. Ministeri toteaa, että Lapinjärven kunta on sitoutunut nopeutetussa aikataulussa tekemään vaadittavat korjaustyöt.

Lapinjärven kunnalla on siviilipalveluskeskuksen tila-asioista vastaavan Keha-keskuksen kanssa vuokrasopimus, joka päättyy vuoden 2018 lopussa. Jos kunta saa uuden sopimuksen, edellyttää se mittavia remontteja. Kunnan investoinneiksi on arvioitu noin kuutta miljoonaa euroa. Alkuperäistä aikataulua on kiristetty viidestä kolmeen vuoteen. Siviilipalveluskeskus työllistää Lapinjärvellä noin 30 henkilöä.

Mahdollinen siirto Lahden Hennalaan vanhalle varuskunta-alueelle käynnistyi, kun Senaatti-kiinteistöt laati ehdotuksen omistamiensa esikunta- ja kurssitilojen ottamisesta sivarikeskuksen käyttöön. LS

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here