Erica Nyström korkeuden SM-kultaan

Kultaa. Erica Nyström otti Suomen mestaruuden omalla ennätystuloksellaan 165. Kuva Tanja Nyström.
Lapinjärveläinen, Kuusankosken Kisaa edustava Erica Nyström on korkeushypyn uunituore Suomen mestari T15-sarjassa.

RAASEPORI Erica Nyström läksi sunnuntaina Raaseporissa käytyyn kilpailuun haastajana, sillä Alajärven Ankkureiden Roosa Latva-Laturin tilastonoteeraus oli tältä kaudelta koko kilpailijajoukon kovin.
Nyström aloitti kisan varovaisesti ja valitsi aloituskorkeudekseen 149. Tässä vaiheessa ennakkosuosikki Latva-Laturi tarkkaili vielä tilannetta penkiltä Ankkureiden verryttelyasussa. Erica yli ja seuraavana rimaan korkeus 153, josta hän meni niinikään komeasti ensimmäisellä yli.
Siinä missä Erica Nyström ylitti korkeuden toisensa jälkeen ensimmäisellään, alkoivat kilpakumppanit takellella. Roosa Latva-Laturi meni korkeudet 156 ja 159 vasta toisellaan. Nyström ja Latva-Laturi saivat korkeudessa 163 uuden haastajan, kun Lahden Ahkeran Venla Pulkkinen ponkaisi riman yli ensimmäisellään.
Nyström ja Latva-Laturi eivät kuitenkaan tyytyneet himmeämpiin mitaleihin, sillä kilpailun vedenjakajaksi muodostui 165 senttimetrin korkeus. Se oli liikaa Venla Pulkkiselle. Roosa Latva-Laturi liiteli riman yli kolmannellaan ja varmisti hopean.
Nyström onnistui kovassa paikassa toisella yrittämällään ja tuuletti taustajoukkojensa kanssa villisti Suomen mestaruutta omalla ennätystuloksellaan 165.

Markku Lautamäki

Jasper Ollakselle SM-pronssia

Ruotsinpyhtään Kisailijoiden Jasper Ollas otti Raaseporin kisoissa pronssia kuulantyönnössä.

Ruotsinpyhtään Kisailijoiden Jasper Ollas saavutti lauantaina 25.8. kuulantyönnön SM-pronssia 15-vuotiaiden poikien sarjassa Raaseporissa.
Itse kilpailu oli jännittävä hopean ja pronssin osalta. Tilastoykkönen Tampereen Pyrinnön Saku Laine oli selkeä ykkönen työntäen kolmannella kierroksella voittotuloksen 15,86.
Tilastoissa kolmantena kisaan lähtenyt Jasper Ollas oli kolmantena avauskierroksien jälkeen. Viidennellä Ollas pukkasi kuulan 14,61 ja nousi toiseksi ja taisteli hopeasta viimeiselle kierrokselle asti. Jolloin tilastokakkonen Seinäjoen seudun urheilijoiden Juho Kuvaja työnsi ohitse tuloksella 14,97.
Viime vuonna Ollas oli myös pronssilla kuulassa P14 -sarjassa Hämeenlinnassa, joten mitaliputki jatkui tänä vuonna.
Jasper Ollaksen ennätys neljän kilon kuulalla on 14,90, joka syntyi 3.7. Ruotsinpyhtään urheilukentällä.

Viime vuodesta Jasper on parantanut ennätystään 119 senttiä. Ensi vuonna kuulan paino nousee viiteen kiloon sarjassa M16.

Pronssia. Jasper Ollas jatkoi viime vuotista mitaliputkeaan Raaseporissa.