Erica Nyström hyppäsi SM-pronssia

Erica Nyström Lapinjärveltä voitti SM-pronssia korkeushypyssä viikonloppuna. Erica kilpaili Hämeenlinnassa 14-vuotiaitten tyttöjen sarjassa. Pituushypyssä hän ylsi viidennelle sijalle, hieno saavutus sekin.

PUKARO Erican ensimmäinen tuntemus palkintosijan varmistuessa oli ihmetys.
– Katsoin että onko tässä enää muita kuin me kolme tyttöä. Tuntui tosi hyvältä.
Erica Nyström tajusi saaneensa ainakin pronssia ja hyppyjännitys hävisi sen tien.
Hän kilpaili nuorten 14-15 -vuotiaitten SM-kisassa myös pituudessa, jossa heltisi viides sija.

Mielilajin nimeäminen ei ole ihan yksinkertaista.
– Kolmiloikka, pituus tai korkeus tai satanen.
Erican seura on Kuusankosken Kisa ja häntä valmentaa Harri Liikka. Vaikka lopulta lähivalmentajana toimii oma isä Timo Nyström.
Kuusankoskella on kalliosuojahalli ja siellä Erica pystyy harjoittelemaan omia lajejaan ympäri vuoden.
– Kesällä harjoitellaan ulkona Kuusankosken Urheilupuistossa.
Treenitahti on tiivis. Maanantaista torstaihin hänellä on treenit koulun jälkeen kello puoli viidestä kuuteen. Perjantaista sunnuntaihin on vapaata.

Piikkarihankinta edessä

Äidin, Tanja Nyströmin tuki ja huolto ovat ilmeisen tärkeitä. Nyt hän pohti, että pitäisi hankkia Ericalle omat uudet hyppypiikkarit, sillä tämä käytti lainapiikkareita SM-kisassa. Äiti on itse nuorena hypännyt pituutta ja juossut pikamatkoja.
Tanja Nyströmkertoo, että SM-kisa oli sen verran iso ja paineita luova juttu, että Erica vakavoitui pari päivää ennen kilpailuja.

Äiti iloitsee Erican kotipihalle saamasta korkeushyppytelineestä. Se oli ollut lakkautetussa Pukaron koulussa ja hän oli kysynyt kunnasta, voisiko telineen saada. Toinen aktiivikäyttäjä sille on 12-vuotias Jere, Erican pikkuveli, joka on innostunut korkeus- ja pituushyppääjä hänkin.

Erica on kahdeksannella Elimäen yhtenäiskoulussa. Koulun erityismahdollisuuksista hän mainitsee kuntosalin, jota pystyy käyttämään hyödyksi enemmän lukiovaiheessa.
– Kun menee lukioon, silloin saa mennä punttisalille välitunneilla ja vapaatunneilla.

Lapsuudesta lähti

Ericalla kiinnostus yleisurheiluun heräsi jo pienenä alakoulussa ja Lukon kisoissa. Samanikäisistä koulukavereista urheilu yhdisti Saara Lempiön kanssa. Saara on keskittynyt enemmän jalkapalloon.

Nyt hän ei pysty osallistumaan toisen seuran jäsenenä Lukon omiin kilpailuihin, mutta nyt elokuussa järjestetyissä Lapinjärven kunnan yleisurheilukisoissa hän voitti kunnanmestaruuden kolmiottelussa.

Seuraaviksi tavoitteikseen Erica toteaa ensi vuoden SM-kisat ja nyt syyskuun 9.-10. päivä järjestettävät Koululiikuntaliiton kilpailut Keravalla.
Heitto olympialaisista saa hänet toistaiseksi vaan hymyilemään.

Ericasta yleisurheilu on tällaisena kivaa, ja hän ehtii vapaa-aikana keskittyä myös piirtämisharrastukseen sekä pelata jalkapalloa kotipihalla.

Marke Kalliola
marke.kalliola@lovari.fi

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here