Ensihoitoaseman työt vauhdissa

Kaivurit paikalla. Uuden ensihoitoaseman tontilla on tehty maansiirtotöitä. Kaivinkoneiden takana länteen menevä moottoritien ramppi. Kuva Mika Mykkänen
Ensihoitoasema valmistuu helmikuun aikana. Jorvaksentien liittymä pääosin valmiiksi vielä tänä vuonna.

KOSKENKYLÄ/VANHAKYLÄ Koskenkylässä ja Vanhakylässä maisema muuttuu. Moottoritien länteen menevän rampin kylkeen tulevan ensihoitoaseman rakennustyöt ovat käynnissä.

Loviisan kaupungin rakennuttajainsinööri Pia Rajalan mukaan työt ovat alkaneet tontilla sijaitsevan rakennuksen purkamisella ja maansiirtotöillä.
– Aikataulun mukaan uusi ensihoitoasema valmistuu helmikuun loppuun mennessä.

Rakennustöiden alettua tontilla on tullut vastaan myös pieniä yllätyksiä, jotka ovat viivästyttäneet töitä. Rajala kertoo, että tontin pohjaolosuhteet osoittautuivat kuviteltua heikommiksi.

– Siellä on savea paljon. Joudumme kaivamaan tontilla vähän enemmän mitä oli ajateltu.
Hänen mukaansa maamassoja menee vaihtoon ennakoitua enemmän.

400 000 euroa

Ensihoitoaseman rakentamiseen on budjetoitu 400 000 euroa, jonka pitäisi riittää. Uuteen rakennukseen tulee talli yhdelle ambulanssille ja varallaolotilat henkilöstölle.

Tontille jää myös varaus lisätilan rakentamiselle.
– Nykyinen rakennus on suunniteltu niin, että sitä voi laajentaa tarvittaessa.

Sisäänajo tontille tapahtuu nykyisestä paikasta.
Ensihoitoaseman läheisyyteen rakennetaan myös liityntäparkki ensi vuonna. Se sijoittuu tontilla rampilla olevan linja-autopysäkin takana olevalle alueelle lähelle moottoritietä.

Tienkorjaus hyvällä mallilla

Koskenkylässä Israelinmetsän ja Jorvaksen liittymän alueella 170-tien parannus etenee hyvin.
– Parannustyöt valmistuvat pääosin tämän vuoden puolella, ympäristötekniikan päällikkö Markus Lindroos kertoo ja sanoo, että viimeistelytöitä saattaa jäädä tehtäväksi ensi vuodelle.

Hänen mukaansa paljon töiden etenemiseen vaikuttaa kuinka leutona kuluva syksy pysyy.
– Mitään yllätyksiä ei ole tullut vastaan.

Korjaustyön aikana liittymään rakennetaan keskikorokkeilla varustetut suojatiet ja tien varteen pienet pätkät kevyen liikenteen väylää molemmin puolin tietä. Myös bussipysäkkien paikat vaihtuvat jonkin verran. Hintaa kokonaisuudelle tulee 350 000 euroa.

Lindroos kertoo, että Koskenkylässä Kullbyntien kylkeen rakennettavan kävely- ja pyörätien rakennustyöt on jo saatu päätökseen.