Ensi yönä odotettavissa lumimyräkkä Etelä-Suomeen

Loviisan seudulle ja muualle eteläiseen Suomeen on ennustettu huomiselle erittäin runsasta lumisadetta. Lumisade alkaa jo aamuyöllä ja lunta voi kertyä päivän aikana 20 senttiä. Lumimyräkkä aiheuttaa haasteita juna- sekä tieliikenteelle erityisesti pääkaupunkiseudulla.

LOVIISA Traffic Management Finlandin vastuulla olevat liikennekeskukset seuraavat liikennettä ja tiedottavat liikennetilanteesta ja mahdollisista häiriöistä 24/7. TMF:n mukaan tieliikenteessä on edessä haasteita lumimyräkän vuoksi. Lumisade alkaa jo aamuyöstä ja aamukahdeksaan mennessä lumikertymä on jo 10 senttiä. Lunta pyryttää koko päivän, joten helpotusta ei ole liikenteeseen luvassa päivän aikana. Päivän aikana sade voi tulla vetenä tai lumiräntänä ja iltaliikenteen alkuun mennessä lumikertymä on noin 15-20 senttiä. Sääennusteen mukaan sade loppuu iltaan mennessä.

– Huomenna mahdollisuuksien mukaan kannattaa pitää etäpäivä, sillä näillä näkymin myös joukkoliikenne tulee olemaan vaikeuksissa, kertoo ITM Finlandin yksikön päällikkö Mika Jaatinen.

Ajantasaista tietoa ajokelistä, talvikunnossapidosta, liikenteen häiriöistä sekä mm. kelikamerat löydät Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelusta osoitteesta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/