Ennätyksiä ja mitaleita huippukisoista

Porvoon keskusurheilukentällä kilpailtiin helteisenä sunnuntaina perinteisissä Porvoon huippukisoissa. Nuoret loviisalaiset yleisurheilijat tekivät useita henkilökohtaisia ennätyksiä ja moni sai mitalinkin kaulaansa.

Loviisalaisia urheilijoita nähtiin useissa sarjoissa. Loviisan Torin Jesper Ek ja Eetu Niemelä osallistuivat juoksussa pikamatkalle ja tonnille. Tonni juostiin yhdessä vuotta vanhempien kanssa, ja hyvistä ajoista huolimatta sijoitukset olivat Jesper Ekille seitsemäs ja Eetu Niemelälle kymmenes. Jesperin aika oli oma ennätys 3.32,72 ja Eetun kauden paras 3.40,15. Sen sijaan 60 metrin pikamatkalla molemmat voittivat omat eränsä. Eetun oma ennätys 9,25 riitti pronssiseen ja Jesperin oma ennätys 8,98 peräti kultaiseen mitaliin. Jesper hyppäsi lisäksi korkeutta, ja oli tuloksella 1,27 kisojen neljäs.
Vähän isompia loviisalaisia kisoissa edustivat Väinö Pekkola, Teemu Gustavson ja Eino Könönen. Ruotsinpyhtään kisailijoiden Väinö Pekkola juoksi M19-sarjassa 200 metriä aikaan 24,00 ja samaan sarjaan ”alaikäiseinä” osallistunut Eino Könönen juoksi oman ennätyksensä 25,53. M17-sarjassa Teemu Gustavson nappasi ajalla 11,97 satasen hopeaa, ja Eino Könönen juoksi oman ennätyksensä 12,67.
Samaten loviisalainen, mutta Porvoon Akillesta nykyisin edustava 11-vuotias Linus Henriksson ahkeroi peräti neljässä lajissa. Korkeudessa ylittyi 1,02 ja tonnilla alittui neljä minuuttia. Aika 3.56,18 riitti viidenteen sijaan tasaisessa kisassa: kaikki viisi ensimmäistä juoksijaa tulivat maaliin kymmenen sekunnin sisällä. Kiekkoa Linus lennätti pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin, 17,35 metriä ja palkittiin tästä hopeamitalilla. Pikamatkallakin Linus oli vireessä, aika 9,55 oli samaten oma ennätys ja hopeamitalin arvoinen suoritus.
Pienimpänä loviisalaisena kilpaili Liljendal IK:n Arne Könönen. 40 metrin pronssimitali jäi kolmen sekunnin sadasosan päähän, mutta ajalla 7,12 oma ennätys parani reilun kymmenyksen. 14 kilpailijan joukossa sijoitus oli viides.
Loviisan Torin Wilma Huhtanen kruunasi kisat ottamalla 15-vuotiaiden tyttöjen 800 metrillä kultaa ajalla 2.35,49.

Susanna Heiska

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here