Emil-koti lakkautuslistalla

Yhdeksän asukkaan tehostetun palveluasumisen yksikön kohtalo ratkeaa tällä viikolla.

TESJOKI Kaupungin perusturvalautakunta käsittelee Emil-kodin tulevaisuutta torstain kokouksessaan. Perusturvajohtaja Carita Schröder esittää, että kodin toiminta ajetaan alas ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Perusteluna on, että epävarmassa tilanteessa on epätodennäköistä, että kaupunki haluaa investoida uudisrakentamiseen tai teettää kiinteistössä ison remontin.

Esityksen perusteluissa todetaan muun muassa, että pieni yksikkö on haavoittuva ja siksi se vaatii työntekijöiltä paljon joustavuutta.

Aiemmin Emil-kodin yövuorossa ollut hoitaja kävi läheisen Taasiakodin puolella auttamassa sen yöhoitajaa. Tähän järjestelyyn kiinnitti kuitenkin huomiota eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia tarkastuskäynnillään.

Viime huhtikuussa perusturvalautakunta päätti tarkastuskäynnin lausunnon seurauksena lisätä Taasiakodin henkilökuntaa kahdella määräaikaisella lähihoitajalla. Ajatuksena oli, että jos Emil-kodin toiminta päätetään lakkauttaa, sen vakituisten hoitajien työsuhteet siirretään ainakin osittain Taasiakotiin ja määräaikaisista luovutaan.