Ei oikaistavaa: Loviisan Nordenskiöldintietä ei nimetty tutkimusmatkailijan, vaan linnoituspäällikön, asemakaavan laatijan ja maaherran mukaan

Muutamat lukijat ovat pyytäneet oikaisua Aulis Tynkkysen 7.3.2017 LS:ssä julkaistuun artikkeliin, jossa kerrottiin Loviisan Nordenskjöldintiestä. Artikelissa kerrottiin, että Loviisan Nordenskiöldintie olisi saanut nimensä eversti ja maaherra Anders Johan Nordbergin mukaan. Oikaisijoiden mukaan tie olisi nimetty pikemminkin tunnetun tutkimusmatkailijan Nils Adolf Erik Nordenskiöldin (1832-1901) mukaan.

Artikkelin tieto ei kuitenkaan ole virheellinen, eikä oikaistavaa ole.

Loviisasta käsin maaherrana toimineen Anders Johan Nordenbergin (1696-1763, alunperin isänsä mukaan Norberg) nimi muuttui aateloinnissa Nordenskiöldiksi vuonna 1751. Hän oli vuodesta 1744 linnoitusväen ylimajoitusmestari ja Suomen linnoitusprikaatin päällikkö.
Hän mm. laati perustettavaksi tarkoitetulle Loviisan kaupungille asemakaavan ja linnoitussuunnitelman. Vuodesta 1752 hän oli Savon ja Kyminkartanon läänin varamaaherra, vuodesta 1753 maaherra, 1757–1761 Uudenmaan ja Hämeen läänin maaherra.

Artikkelin kirjoittajan tohtori Aulis Tynkkysen mukaan lähialueella sekä samoihin aikoihin kaavoitetulla alueella on muitakin 1700-luvun maaherrojen nimiä, kuten Ramsay ja Wrede.