Kouvola lakkauttamassa Elimäen lukion 2021

Loppumassa. Elimäen lukiossa on 19 lapinjärveläistä opiskelijaa. Yläkoulussa Elimäellä on nyt reilu 40 lapinjärveläistä oppilasta. Kuva Arto Henriksson
Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi 21.8. palveluverkon tiivistämisehdotukset. Muutettu ehdotus lakkauttaa myös Elimäen lukion.

LAPINJÄRVI, ELIMÄKI Kouvolan kaupungin jyrkästi heikentynyt taloustilanne ja vuodelle 2019 ennustetun alijäämän kasvu yli 20 miljoonan euron olivat perusteena muutettuun päätösehdotukseen. Aiemmassa ehdotuksessa Elimäen lukio olisi säilynyt vuoteen 2025.

Myös lukioiden opiskelijamäärän nopea väheneminen vaikutti päätösehdotukseen. Kouvolan lukioissa aloitti tänä vuonna alle 400 uutta opiskelijaa, mikä on ennakoitua vähemmän. Kouvolan lukioiden opiskelijat mahtuvat kahteen lukioon kaavailtua aiemmin. Lapinjärveläisiä opiskelijoita on Elimäen lukiossa nyt 19 ja yläkoulussa 42 oppilasta.

Ei enää uusia ensi syksynä

Lautakunnan päätöksen mukaan sekä Valkealan että Elimäen lukion opetus päättyy 1.8.2021 eikä uusia opiskelijoita oteta enää syksyllä 2020. Lakkautuksen samanaikaisuus kohtelee yhdenvertaisesti molempien lukioiden opiskelijoita ja henkilöstöä. Vuonna 2020 lukioiden aloituspaikat kohdennetaan Yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon. Kahden lukion mallin aikaistamiseen liittyy Yhteislyseon aloituspaikkatarjonnan korottaminen yhdellä sarjalla.

Lakkautettavien lukioiden opiskelijat ohjataan sekä Yhteislyseoon että Kuusankosken lukioon. Opiskelijoiden siirtymisiä uusiin oppilaitoksiin luvataan turvata uusilla joukkoliikenneratkaisuilla. Henkilöstö pyritään sijoittamaan kaupungin muihin kouluihin.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös etenee edelleen kaupunginhallituksen ja –valtuuston päätettäväksi.