Digivalmiuksissa isot erot

Huhtikuussa käytävistä kuntavaaleista on tulossa tähän mennessä kaikkien sähköisimmät ainakin mitä tulee digitaalisen viestinnän ja vaikuttamisen merkityksen kasvuun.
Jo nyt vaalikampanjoiden alkumetreillä on käynyt ilmi kuinka kaukana toisistaan ovat eri ehdokkaiden ääripäiden valmiudet käyttää hyväkseen digitaalisia apuvälineitä sekä palveluita.

Osa ehdokkaista on kyennyt tekemään itsestään eräänlaisia medioita, jotka liikkuvat, kampanjoivat ja vaikuttavat Facebook-ryhmissä kuin kotonaan.
Sen sijaan osa ehdokkaista kykenee hädin tuskin käyttämään lähinnä vain yksinkertaisia tekstinkäsittely- ja sähköpostiohjelmia, mutta jättävät sosiaalisen median areenat tyystin harjaantuneemmille.
Sähköisten palveluiden osaamisella on yhä enemmän merkitystä luottamustehtävien hoitamisessa Loviisassa.

Loviisassa siirryttiin vuoden vaihteessa sähköisiin kokouksiin, ja paperisten esityslistojen sekä liitteiden sijaan kaikille luottamushenkilöille jaettiin digitaaliset lukulaitteet. Niiden käytössä osa on jo pitkällä, kun jotkut tuskailevat vielä alkeiden parissa.
Sähköisiin kokouksiin siirtyminen oli monille iso harppaus digimaailmaan. Alkukankeudesta huolimatta uudistus oli Loviisassa tarpeen, sillä digitaalisuus ja erilaiset hakupalvelut tehostavat merkittävästi useampia luottamushenkilöiden toimintaa.

Digitaalisuus ja sosiaalisen median palvelut antavat luottamushenkilöille myös erinomaiset mahdollisuudet olla yhteydessä äänestäjiinsä. Tupailtojen ja torikokousten aika ei silti ole vielä ohi. Siitä todistavat vaalien yhteydessä järjestettävät kymmenet ehdokastapaamiset ja torikojut eri puolilla seutukuntaa.

Suuresta suosiostaan ja helppokäyttöisyydestään huolimatta ”facebookit” tuskin koskaan voivat korvata ”face-to-face” tapaamisia kasvokkain potentiaalisten äänestäjien kanssa.
Hyvä niin. Teltoilla tavataan.

Tall Ships Races on tulossa

Loviisan naapurikaupungissa Kotkassa ja Turussa valmistaudutaan parhaillaan yhteen lähihistorian laajimmista yleisötapahtumista, kun noin 120-130 suurta purjealusta osallistuu heinäkuussa legendaariseen Tall Ships Races -purjehdustapahtumaan.
Suuret purjealukset ovat Kotkassa 13.7 -16.7. ja Turussa 20.7. – 23.7.

Tall Ships Races -tapahtumien odotetaan keräävän yhteensä jopa noin miljoona vierasta kohdekaupunkeihin. Arviolta kymmenisen prosenttia vieraista tulee ulkomailta, kuten Ruotsista, Virosta, Venäjältä, Puolasta ja Liettuasta.
Suurten purjealusten tapahtuma sekä suuret yleisömäärät näkyvät monin tavoin myös Pyhtäällä sekä Loviisan seudulla.

Purjealusten siirtyminen kerännee myös Loviisan edustan merialueille sekä retkisatamiin runsaasti myös veneilyturisteja. Pelkästään Kotkaan odotetaan yhteensä noin 300 000 ja Turkuun noin 500 000 vierasta purjelaivoja ihastelemaan.
Pelkästään Kotka ja Turku varaavat järjestelyihin yli kolme miljoonaa euroa. Kohdekaupungit odottavat vastineeksi kymmenien miljoonien eurojen tuloja alueen eri yrityksille.

Turun kaupungin arvion mukaan edellisellä kerralla vuonna 2009 Tall Ships Races jätti Turkuun pelkästään majoitustuloja noin 24-26 miljoonaa euroa.
Tall Ships Races -tapahtumaan ja satojen tuhansien matkailijoiden tarpeisiin on syytä varautua hyvissä ajoin myös Loviisan seudulla.

Se on todennäköisesti ensi kesän matkailukauden vaikuttavimpia piristysruiskeita koko rannikkoalueella.