Denise Rosas kuudenneksi bikinifitneksen SM-kisoissa

Lavalla. Kuvassa Bikini fitness SM-kisojen sarjan alle 169 cm Suomen parhaat. Denise Rosas kuvassa ensimmäinen vasemmalta. Kuva kisajärjestäjät
Lapinjärveltä lähtöisin oleva fitness-urheilija Denise Rosas sijoittui bikinifitneksen SM-kisoissa kuudenneksi.

LAHTI Lapinjärven Pekinkylästä lähtöisin oleva fitness-urheilija Denise Rosas saavutti 6. – 8.9. Nordic Fitness Expossa Lahdessa pidetyissä bikini fitneksen SM-kisoissa finaalipaikan ja sijoittui kovatasoisessa kilpailussa kuudenneksi.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja sen toimintaan kuuluvat seuraavat lajit: body fitness, bikini fitness, fitness, women’s physique, men’s physique ja classic bodybuilding. Suomen Fitnessurheilu ry. on fitnesslajien virallinen lajiliitto.
Vaikkakin fitness-urheilu on ollut etupäässä naisten suosiossa, niin laji on nyt avautumassa myös miehille. Miehille suunnattuja lajeja on Classic Bodybuilding sekä uusimpana, naisten tapaan liikunnallisen vapaaohjelman sisältävä fitness.

Fitness-urheilu poikkeaa monelta osin hieman samankaltaiselta näyttävästä kehonrakennuksesta. Siinä missä kehonrakennuksessa keskeisessä asemassa ovat lihaskoko ja -erottuvuus, on fitness-urheilussa alalajiin katsomatta keskeistä kehon lihaksiston ulkonäkö, harmonia ja toiminnallisuus.
Kilpailijoilla ei saa olla liikaa lihasmassaa tai -erottuvuutta. Kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen. Ylä- ja alavartalon tulee oikeassa suhteessa toisiinsa nähden. Arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset, joten arvostelu kisassa on hyvin kokonaisvaltainen.
Fitneksessä kisataan pituussarjoissa, joissa jokainen kilpailu käydään erikseen järjestyksessä esikarsinta, alkukilpailu ja finaali (6 parasta).

Syksyn SM-kisoja edelsi SM-karsintakilpailu, joka pidettiin Helsingin Kulttuuritalolla 23. syyskuuta 2017, mistä Rosas selvitti tiensä jatkoon edelleen Lahteen varsinaisiin SM-kisoihin ja niiden finaaliin.

Tulokset
Bikini fitness SM -169cm finaalin tulokset: 1. Marietta Kiianlinna, Team 24 Gold, Helsinki2. Tuula Seilonen, Team Fitfarm, Valkeakoski3. Jenna Ukkonen, Team Fullmetal, Pieksamäki4. Emmi Juhala, Team Trifinity, Tampere5. Veera Louhelainen, Team Supermass, Lahti6. Denise Rosas, Team Fitfarm, Turku