Degerby Hotel ajautui konkurssiin – liiketoiminnalle etsitään jatkajaa

Pesä. Degerby Investors Oy:n omistamassa hotellikiinteistössä toimii kaksi hotelliyhtiötä, joista toinen on asetettu konkurssiin, mutta toinen jatkaa toimintaansa normaalisti. Kuva: Arto Henriksson.
Loviisalaisen Degerby Hotellin toimintaa pyörittävä Bravotels Oy on asetettu konkurssiin. Kiinteistön omistavan Degerby Investor Oy:n omistajat sekä konkurssipesä pyrkivät kuitenkin jatkamaan majoitustoimintaa ilman keskeytyksiä.

LOVIISA Degerby Hotellin kiinteistössä toimii kaksi erillistä majoitusyritystä. Puolet huoneista on konkurssiin menneen Bravotels Oy:n vuokralla ja toinen puoli vuoden 2017 toukokuussa aloittaneella Place to sleep -ketjulla, jonka majoitustoiminta jatkuu hotellikiinteistössä normaalisti.
Kiinteistöyhtiöstä omistaa puolet Matti Rahkonen sekä toisen puolen Juha ja Merja Saario, jotka ovat myös Bravotels Oy:n omistajia.

Majoitustoimintaa jatketaan

Juha Saario ei halua laajemmin kommentoida tilannetta, mutta kertoi, että kaikkien osapuolten etu on, että majoitustoiminta jatkuisi asiakkaiden suuntaan mahdollisimman häiriöttömänä.
Konkurssipesän hoitajaksi määrätty asianajaja Robert Wall vahvisti tiedon konkurssimenettelyn alkamisesta ja työntekijöiden irtisanomisesta.
– Pesän selvittelyssä ollaan vasta aivan alkuvaiheessa. Työntekijöillä on kahden viikon irtisanomisaika, ja pesän pyrkimyksenä on jatkaa toimintaa ainakin sen ajan mahdollisimman häiriöttömästi.

”Toiminnan jatkajaksi kiinnostusta”

– Sen jälkeen toiminnan jatko on kuitenkin vielä täysin avoinna. Toiminnan jatkamiseen on ollut kiinnostusta ja sitä tässä nyt kartoitetaan, mutta mitään varmuutta tai sopimuksia siitä ei ole, totesi Robert Wall eilen.
– Työntekijöiden kahden viikon irtisanomisajan jälkeen on aika iso kynnys, että konkurssipesä ryhtyisi toimintaa jatkamaa, jos ei toiminnalle löydy ostajaa ja jatkajaa, kuvaili Wall.

Vuokralaisten toiminta jatkuu normaalisti

Kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja osaomistaja Matti Rahkonen kertoi, että joka tapauksessa puolet hotellin majoituskapasiteetista on keskeytyksettä käytössä. Samoin myös kiinteistön muiden vuokralaisten toiminta jatkuu katutasossa normaalisti.
– Voi olla, että aamiais- ja ravintolapalveluissa ilmenee katkoksia, mutta lähinaapurissa on tarjolla ravintopalveluita ensihätään, Rahkonen arvioi.

”Paras sesonkiaika Loviisassa meneillään”

– Kiirehän tässä jo on, kun (Bravotelsin) toiminta uhkaa loppua jo ensi viikolla, jos ratkaisua ei löydy. Loviisassa on parhaillaan majoituspalveluiden paras sesonki, ja on kaikkien etu, että palveluita voitaisiin tarjota häiriöttä, toivoi Rahkonen.
Maaliskuussa 2014 toimintansa aloittaneen Bravotels Oy:n tilinpäätösten mukaan sen liikevaihto on pienentynyt vuosi vuodelta, ja toiminta ollut tappiollista. Vuoden 2016 heinäkuussa yhtiö hakeutui ja pääsi yrityssaneeraukseen.

Kannattavuus parani hetkeksi

Yhtiön 31.01.2015 päättyneen tilikauden eli käytännössä vuoden 2014 liikevaihto oli vielä hieman yli miljoona euroa, mutta vuoden 2015 liikevaihto oli pudonnut 807.000 euroon, vuonna 2016 jo 699.000 euroon ja viimeiseksi jääneen vuoden 2017 liikevaihto oli enää 514.000 euroa.
Liikevaihdon laskusta huolimatta yhtiön kannattavuus välillä kuitenkin hieman parani. Vuoden 2014 tulos oli -150.000 euroa tappiollinen ja seuraavakin vuosi 2015 tappiota kertyi -50.000 euroa. Viime vuoden tappio oli -116.000 euroa.

LS, 13.04.2017: Loviisaan avataan itsepalveluhotelli.

LS, 14.07.2016: Hotelli Degerbyn omistava Bravotels Oy yrityssaneeraukseen.

LS, 23.05.2014: Hotelli Degerbyn keittiö- ja ravintolatoiminta loppuu.

LS, 20.03.2014: Merja ja Juha Saario ostivat Hotelli Degerbyn