Loviisan Köpbackassa Patunan rannassa sijaitseva Corenso siirtyy belgialaisen perheyrityksen omistukseen. Loviisan hylsytehtaalla työskentelee 20 työntekijää. Kuva: Arto Henriksson.
Pakkausvalmistaja Corenson hylsytehtaat Loviisassa ja Imatralla sekä Porin kartonkitehdas siirtyvät belgialaisen VPK Packaging Groupin omistukseen. Kauppa käsittää Corenson Euroopan ja Kiinan liiketoimintojen myynnin.

KÖPBACKA Corenson liiketoimintojen myyjänä on NPAC International. Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen. Corensolla on Suomessa työntekijöitä on noin 130. Loviisan Corensolla heistä työskentelee 20 henkilöä. Corenso United Oy Ltd:n liikevaihto on viime vuodet kasvanut tasaisesti, ja vuonna 2017 liikevaihto oli 60,3 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 liiketoiminnan tulos oli lähes 6,6 miljoonaa euroa voitollinen.

– Kaupalla ei ole ainakaan tällä hetkellä mitään erityistä vaikutusta Loviisan Corenson toimintaan. Tässä ostajana on belgialainen perheyritys ja teollinen toimija, jolla on hylsytuotantoa Euroopassa, mutta ei Pohjoismaissa, kertoi Corenson toimitusjohtaja Sampo Antti perjantaina Loviisan Sanomille.

Euroopassa Corenso-yhtiöön kuuluvat kartonkitehdas Ranskassa ja hylsytehtaita Ruotsissa, Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa ja Isossa-Britanniassa.

Corenson omistus on vaihtunut kuluvalla vuosikymmenellä tiheään tahtiin. Vuonna 2014 yhtiö siirtyi 90 miljoonalla eurolla Stora Ensolta Powerflutelle. Powerfluten osti vuonna 2016 Nordic Packaging and Container Holdings (NPAC), jonka taustalla ovat amerikkalaisen sijoitusyhtiön Madison Dearbornin johtamat rahastot.

Corensolla on toimintaa Suomen lisäksi eri puolilla Eurooppaa. Kuva: Corenso.

Alla VPK Packaging Group:n julkaisema video Corenso -yrityskaupasta.

Corenso vaihtaa jälleen omistajaa. Kuva: Helén Kurri.