Bussivuorojen lakkauttaminen pistää Loviisan mottiin iltaisin

Harmittaa. Bussivuorojen lopettaminen hankaloittaa Mats Liljeroosin työtä. Hän ehti asua Loviisassa vain seitsemän viikkoa ennen yhteyksien heikkenemistä Loviisan ja Helsingin välillä.
Linja-autovuorojen väheneminen Loviisan ja Helsingin välillä hankaloittaa pendelöijien elämää. Yksi heistä on Loviisaan maaliskuussa muuttanut HBL:n musiikkikriitikko Mats Liljeroos.

LOVIISA Mats Liljeroosille aikataulumuutokset tulivat yllätyksenä. Toukokuun ensimmäisestä päivästä lähtien Savonlinjan viimeinen linja-auto lähtee arkisin Loviisasta kohti Helsinkiä kello 18.55. Viimeinen bussi lähtee takaisin Helsingistä jo kello 22.15. Aiemmin viimeinen vuoro Helsingistä Loviisaan lähti 00.40. Perillä bussi oli 02.15.

Liljeroos kuuli viimeisten vuorojen lakkaamisesta sattumalta, linja-auton kuulutuksesta. Muutoin hän olisi saattanut seistä Helsingin Kampissa odottamassa linja-autoa, joka ei olisi tullut koskaan.

– Tiedottaminen on ollut ala-arvoista.

Liljeroos muutti Loviisaan Helsingin Kalliosta maaliskuun puolivälissä. Freelancer -kriitikolle muutto tarkoitti elämänlaadun parantumista. Muuttopäätöksen kannalta hyvät yhteydet pääkaupunkiin ja lentokentälle merkitsivät paljon.

– Omalla kohdallani mietin, että jos olisin tiennyt vuorojen muutoksista, niin olisin harkinnut, muutanko ollenkaan.

Konsertit, oopperaesitykset ja muut keikat päättyvät Helsingissä sen verran myöhään, että Liljeroosilla on tekemistä ennättää viimeiseen bussiin.

Muutoksella on iso vaikutus Liljeroosin elinkeinoon.

– En pysty enää ottamaan musiikkikriitikon keikkoja Lahdesta, Tampereelta ja Turusta, kun en pääse illaksi kotiin. Kaikki ulkomaanmatkat on suunniteltava niin, että ehdin 22.15 bussiin. Edellyttäen, että lento ei ole myöhässä.

Hotellissa yöpyminen tekee ison loven freelancerin tilipussiin.
Liljeroos miettii myös sitä, miten viimeisen vuoron aikainen lähtö Loviisasta vaikuttaa paikallisiin tilaisuuksien järjestäjiin.

Heikot vaikutusmahdollisuudet

– Ei kuulosta oikein hyvältä, kommentoi kaupungin kehittämisjohtaja Sten Frondén.

Hän on yllättynyt siitä, että Helsinkiin viimeinen bussi kulkee niinkin aikaisin.

– Kaupungilla on erittäin pienet mahdollisuudet vaikuttaa asiaan, hän sanoo.

Eli käytännössä kaupunki ei osta vuoroja.

– Tiedän, että on tapahtunut aikamoisia muutoksia. Olemme pyrkineet viestimään, että työmatkavuorot ovat tärkeitä Loviisalle.

– Linjojen lukumäärän väheneminen on ollut radikaalia. Tilanne on muuttunut pari vuotta sitten sikäli, että palvelutason määrittely on siirtynyt Uudenmaan liitolle.

Vuorojen karsimisen taustalla on se, että nopeat yhteydet ovat tärkeitä linja-autoyhtiöille. Siksi osa pikavuoroista ei enää kaarra Loviisan keskustan kautta, vaan autot pysähtyvät moottoritien liityntäparkkien kohdalla. Niistä ei ole kuitenkaan iloa ilta-aikaan Loviisan ja Helsingin välillä.

Suosittu viimeinen vuoro

Liljeroosin mukaan viimeinen bussi Helsingistä on ollut yleensä lähes täynnä. Väkeä on tullut autoon myös lentokentältä.

Hän toivoo, että suositut vuorot saadaan takaisin. Kenties joku toinen linja-autoyhtiö kiinnostuu reitin liikennöimisestä edes Kotkaan saakka.

– En ole aktivistityyppiä, mutta tällainen operaatio ei saisi mennä ohi seurauksitta.

Liljeroos ei aio muuttaa Loviisasta, vaikka yhteyksien heikkeneminen tulikin yllätyksenä.

Päinvastoin hän on kertonut tuttavilleen, miten hyvä paikka Loviisa on asua. Ainakin yksi tuttavapariskunta miettii jo muuttoa vakavissaan.

Savonlinjalla vuorojen lakkauttaminen liittyy isoon linjamuutokseen, jolla on kerrannaisvaikutuksia. Muutoksista tiedottaminen on keskitetty Mikkeliin, mutta LS ei eilen onnistunut tavoittamaan Savonlinjan edustajaa.

Linda Hällfors Loviisan linja-autoaseman Matkahuollosta kertoo, että eniten kritiikkiä on tullut Loviisasta Helsinkiin kello 10 lähteneen vuoron lopettamisesta.
– Siitä on tullut todella paljon valituksia.