Kunnanjohtaja Tiina Heikka kutsui joukon ruoka- ja matkailualan ammattilaisia tutustumaan Lapinjärven paikallisiin erikoisuuksiin. Ruoat laittoi huippukokki.

LINDKOSKI Lapinjärven kunta sai kuluneena tiistaina osakseen melkoisen annoksen positiivista julkisuutta, kun paikkakunnalla piipahti vierailulla kahdeksan henkeä käsittänyt joukko lähinnä erilaisiin verkkokanaviin kirjoittavia ruoka- ja matkailubloggaajia.

Kunnanjohtaja Tiina Heikan ideoima ja emännöimä vierailupäivä käsitti tutustumiskäynnit useammissa kunnan alueella sijaitsevissa elintarvikeyrityksissä ja matkailukohteissa.

Kattava kierros

Aamulla Helsingistä liikkeelle lähtenyt delegaatio vieraili päivän mittaan Porlammin meijerillä, patikkaretkellä Unescon maailmanperintökohteessa, Struven ketjun mittauspisteellä, Koko Kylän Työhuoneessa, Kimonkylän taidekodissa ja Robbes Lilla Trädgårdissa Lindkoskella. Lounas nautittiin Monica´ Caféssa.

– Mukaan valikoitui kuusi blogistia, yksi toimittaja ja yksi lapsi, Heikka kertoi.
– Enemmänkin kiinnostusta ja ilmoittautuneita olisi ollut, mutta tämä porukka tuntui sopivan kokoiselta. Mahdumme yhteen tilataksiin ja kaikkien kanssa pystyy keskustelemaan ja vastaamaan kysymyksiin.

Mainio idea

– Täällä Lapinjärvellä on paljon mielenkiintoista nähtävää, kehui keittiömestari ja bloggari Alexander Trivedi, jonka blogi löytyy osoitteesta www.aitoaarkiruokaa.fi.

– Hyvä ”draivi”.

Vantaalta liikkeelle lähtenyt, Kristallin kirkkaasti -matkailu- ja ruokasivustoa ja-blogia pitävä Krista Pulkkinen piti Heikan kutsua loistavana ideana.
– Innovatiivisia ja idearikkaita yrityksiä, joihin on ollut miellyttävä tutustua, Pulkkinen totesi.

– Kannatti ehdottomasti lähteä.

Ruokabloggaajat kertoivat saavansa tasaisesti kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin, mutta kukaan ei muistanut saaneensa aikaisemmin kutsua kunnanjohtajalta.
– Kokonaiseen kuntaan ei aiemmin ole tutustumiskutsua tullut. Ainutkertaistahan tämä on, Alexander Trivedi tuumi.

Huippukokin päivällinen

Yksi vierailupäivän kiinnostavimmista vetonauloista oli epäilemättä bloggaajille tarjottu päivällismenu, jonka suunnitteli arvostettu huippukokki Michael ”Micke” Björklund.

Päivällismenu sisälsi paikallisia tuotteita. Muun muassa sekä Suomen että Ruotsin vuoden kokiksi valittu ja Strömsö -telkkariohjelmasta tuttu Björklund on Lindkoskella toimivan Robbes Lilla Trädgårdin yrittäjän Robert Jordaksen kaveri ja ollut mukana suunnittelemassa puutarhan uutuustuotetta.

– Tämä on suuren hiljaisuuden vallitessa suunniteltu ja kehitelty huippusalainen tuote, joka tulee markkinoille tuonnempana. Kyseessä on valmiiksi niputettu, viittä eri yrttiä sisältävä sekoitus, jonka mukana tulee ekologinen leikkuulauta. Tästä voi suoraan leikata makua vaikkapa keittoon, jonka jälkeen laudan voi esimerkiksi kompostoida, Robbe Jordas kertoi.

– Mukana on salviaa, rosmariinia, tinjamia, rakuunaa ja voimakasta marokonminttua.
Tiina Heikan junaileman, Lapinjärveä ruokapitäjänä markkinoineen pr-päivän antia voinee tulevaisuudessa seurata hakusanoilla ”Kristallin kirkkaasti”, ”Hannan soppa”, ”Annin uunissa”, ”Aitoa arkiruokaa” ja ”Mamman leivontanurkka” löytyvistä blogeista ja sivustoilta.

Näihin tutustuttiin
 • Porlammin meijerin juustot ja vegaanijuuston kehittämisprosessi.
 • Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Struven ketjun mittauspiste.
 • Lounas Monica´s caféssa.
 • Kierros Lapinjärven kirkonkylässä ja tutustuminen Koko Kylän Työhuoneeseen.
  Robbes Lilla Trädgårdin salaatit, yrtit ja vertikaaliviljely. Michael Björklundin tapaaminen.
  Kimonkylän taidekoti.
 • Michael Björklundin suunnittelema päivällismenu lapinjärveläisistä tuotteista.
  Tutustuminen Kal´ Speciality Foodsiin, Lapinjärven Leipomoon ja Fishermans Foodiin.