Bellan tilalla aukeaa toukokuussa uusi italialaishenkinen ravintola

Yrittäjät. Pia ja Mikko Olanterä avaavat ravintolan Loviisaan Bellan entiseen tilaan. Työnimenä italialaishenkisellä perheravintolalla on Locale. Arkistokuva
Bellan paikalle aukeaa toukokuussa italialaishenkinen perheravintola. Yrittäjäpari Pia ja Mikko Olanterä jatkavat kahden helsinkiläisravintolan luotsaamista samalla kun perustavat tänne kolmannen.

LOVIISA Helsinkiläisistä Trattoria Sognosta ja ravintola Pennystä tuttu pariskunta Pia ja Mikko Olanterä avaavat Loviisaan Bellan entiseen tilaan uuden ravintolan, työnimeltään ”Locale”. Tavoitteena on, että äitienpäivänä asiakkaat jo sisällä istuisivat.

Pia Olanterä kertoo ravintolan aihion pysyvän ennallaan sillä tavalla, että sisään tullessa on edelleen viininmaistelu-baari -puoli, ravintolasalissa on kalustemuutosten jälkeen suunnilleen entisen verran, nelisenkymmentä asiakaspaikkaa ja kabinetti säilyy myös. Keittiöstä rakennetaan avokeittiö, mikä on suurin ulkoinen muutos. Kaikki pinnat ja laitteet laitetaan uusiksi. Kesällä tilat jatkuvat terassille.

– Perhekeskeinen, italialaishenkinen, Loviisan parempi paikallinen, hän kuvailee tulevaa ruokaravintolaa.

Olanterä huomauttaa, että ravintolasta tulee ns. oman rahan ravintola, eli kynnys perheiden tulla syömään pidetään matalana.

Päätös tulla Loviisaan tuli melko nopeasti, mutta kaupunki on Pialle tuttu, äitinsä Päivi Melamiehen kautta. Pia on koko ikänsä viettänyt täällä kesiä ja myös oman perheen kesäpaikka on seudulla.

Kilpailu vilkastuttaa

Loviisaan avattiin tällä viikolla amerikkalaistyylinen ravintola Fresno, ja ruokapaikkoja on keskustassa etenkin lounasaikaan avoinna useita. Kilpailu on Olanterän mielestä vain hyvä asia, kilpailu vilkastuttaa ja ravintolat tavallaan ruokkivat toinen toistaan.

Hän muistuttaa, ettei Helsingin ydinkeskustassakaan helppoa ole yrittää, vaikka potentiaalisia asiakkaita on iso määrä. Uudenmaankadulla oman ravintolan ympärillä on kolmen vuoden aikana puolet toimijoista vaihtunut.

Sognon sali. Trattoria Sogno sijaitsee Töölössä ja parin toinen ravintola Penny Uudenmaankadulla. Kuva Sogno

Hän toteaa, että toki talven arki-iltojen mahdollinen hiljaisuus Loviisassa mietityttää, mutta uskoo että hyvään palveluun satsaaminen palkitaan myös täällä.
– Meillä on Helsingissä hyvä jalansija ja vakituinen, sitoutunut henkilökunta. Se näkyy palvelussa, kaikki haluavat tehdä asiat hyvin.

Locale tulee palkkaamaan työntekijöitä, muun muassa keittiömestarin ja ravintolapäällikön, ja toiveena on, että löytyisi paikallisia tekijöitä.

Uudessa ravintolassa painotutaan paikallisiin ja sesongin mukaisiin tuotteisiin. Ruokafilosofia Pia Olanterällä on selkeä, hän painottaa raaka-aineiden tuoreutta ja annosten selkeyttä. Hän haluaa suosia paikallisia pienyrittäjiä paitsi raaka-aineiden tuottajina, jo ihan paikan remontissa.