Axel Granlund istutti Tulevaisuuden kuusen Komendantin puistoon

Kuusivuotias Axel Granlund istutti Tulevaisuuden kuusen Komendantin puistoon. Apuna hänellä oli metsäalaa opiskeleva Sebastian Lindqvist.
Satavuotias Suomi sai Tulevaisuuden kuusen Loviisaan, kun kuusivuotias Axel Granlund Tesjoen ruotsinkielisestä päiväkodista istutti vuoden vanhan kuusentaimen.

GARNISON Tulevaisuuden kuusi on valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on, että mahdollisimman moni juhlistaa satavuotiasta Suomea istuttamalla juhlavuoden puun.

– Jätte fint! puuntaimen istuttanut Axel Granlund kertoi tunnelmistaan tehtävänsä jälkeen.

Axel kertoi, että kuusentaimi oli ensimmäinen puu, jonka hän on koskaan istuttanut.
Apuna istutuksessa hänellä oli Sebastian Lindqvist, joka opiskelee metsäalaa Tammisaaressa ja työskentelee parhaillaan harjoittelijana Loviisan kaupungilla.

Komendantin puistoon istutettu taimi on Helsingin Kaivopuistossa kasvavan puun siemenestä. Itsenäisyyden kuusi kylvettiin Kaivopuistoon vuonna 1917.
Juhlapuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén.
– Olen todella iloinen, että kaupunki on ottanut tämän haasteen vastaan. Kuusi symboloi jatkuvuutta ja tulevaisuudenuskoa, yhteistyötä, joka on edellytys kaikelle edistykselle.

Perjantaiaamuna vietettyyn juhlaan osallistuivat Tesjoen kaksikielisen päiväkodin ja Ruukin päiväkodin lapset. He lauloivat orava-aiheisia lauluja, kuten Oravanpesä ja Ekorrn satt i granen.