Attendon hoivakodin 
työt käynnistyivät

Tältä se näyttää. Hoivakodin rakennuspaikka sijaitsee S-marketilta teollisuusalueelle päin ajettaessa vasemmalla puolella tietä. Viereen rakentuu parhaillaan kaupungin oma palvelutalo. Havainnekuva: Attendo
Arkkitehdintien tontilta puusto on poistettu ja maansiirtotyöt käynnistyvät tuota pikaa. Uusi hoivakoti tuo parisenkymmentä työpaikkaa Loviisaan.

LOVIISA Attendo Oy:n hoivakodin rakentaminen Arkkitehdintiellä on alkanut puuston poistamisella. Seuraavana vuorossa ovat maansiirtotyöt.
41-paikkainen yksityinen hoivakoti rakentuu Arkkitehdintien varteen S-marketilta kivenheiton verran teollisuusalueelle päin. Tontti on vuokrattu.

– Tavoitteena on saada rakennus käyttöön alkuvuodesta 2018, Attendo Oy:n aluejohtaja Simo Saaranen kertoo.

Hoiva-alan yritys päätyi rakentamaan Loviisaan, koska Saarasen mukaan väestön ikääntyminen on luonut tarvetta laadukkaille ja kilpailukykyisille vanhuspalveluille.
Rakennuskokonaisuuteen tulee asuntoja ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville asukkaille sekä isompia asuntoja kevyemmän hoivan tarpeessa oleville ikäihmisille.

– Kevyemmän hoivan asunnot on varusteltu omalla keittiöllä ja patiolla tai pihalla.

Uudisrakennus on yksikerroksinen ja sen neliömäärä on 1 772.
Yhtiön omien arvioiden mukaan rakennus olisi valmis jo helmikuussa 2018. Toiminnan käynnistyttyä se tuo paikkakunnalle lisää hoiva-alan työpaikkoja.

– Uusi hoivakoti tuo Loviisaan noin 20 uutta työpaikkaa.

Valinnanvapautta ja sotea

Isojen yhtiöiden Loviisan kiinnostuksen taustalla on myös sosiaali- ja terveydenhuoltoon suunnitellut muutokset. Niiden tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuksia. Suunniteltujen uudistusten myötä kansalaisilla pitäisi olla runsaasti vaihtoehtoja esimerkiksi hoivapaikkojen suhteen.

– Valinnanvapauden myötä jokainen ikäihminen yhdessä omaisensa kanssa saa valita itse hoivakodin ja uskomme, että kykenemme menestymään tässä kilpailussa, Saaranen sanoo.

Hän toteaa, että yhtiö pystyy tarjoamaan palveluja paikkakunnalla kilpailukykyiseen hintaan.

Miten uskotte sote-uudistusten vaikuttavan markkinatilanteeseen Loviisassa?

– Uskomme ja toivomme sote –uudistuksen ennen kaikkea lisäävän asiakkaan mahdollisuuksia valita hänelle sopiva ja mieluisa palveluntuottaja. Nyt lisääntyneen tarjonnan myötä myös loviisalaisilla ikäihmisillä olisi aidosti useampia vaihtoehtoja, mistä valita.

Voitteko myös tarjota Loviisan kaupungille palveluja?

– Olemme kaupungin puitesopimuksessa mukana palveluntuottajana ja olemme myös avoimia kaikille yhteistyön muodoille lähes naapuriin tulevan kaupungin yksikön kanssa, Saaranen sanoo.