Arashille kaksi mitalia mattojudon SM-kisoista

Mitalistit. Vantaa newaza SM -kisoissa menestyivät Niklas Hurmerinta (oik) Freddie Cederlund (vas). Kuva Annina Cederlund
Vantaalla oteltiin 28.10. epävirallisesti Suomen mestaruudesta mattojudossa.

VANTAA, ORIMATTILA Loviisan seudun judoseura Arashista Freddie Cederlund toi Loviisaan pronssia miesten veteraanisarjasta VM-90kg ja Niklas Hurmerinta hopeaa miesten sarjasta M-90kg.

Junnu Cupista menestystä

Arashin junnuille kertyi mitaleja, pokaaleita ja hyvää kokemusta Orimattilan Junnu Cupista 4.11. Arashin perus- ja jatkokurssilta osallistui yhteensä seitsemän judokaa.
Peruskurssilainen Erik Jordas otteli ensimmäistä kertaa kotisalin ulkopuolella ja ensimmäisen ottelun jälkeen hän onnistui voittamaan kaikki vastustajat muun muassa ikäluokkansa hienoimmalla heitolla, sijoittuen kolmanneksi sarjassa PA11-39,6.

Korokkeella. Junnu Cup Orimattilasta otettiin mitaleita, kuvasta puuttuu Antti Niemelä. Kuva Tanja Ronkainen

Viivi Mulli otteli sarjassa TA9-26,3 voittaen vastustajansa sidonnalla ja toi hopeaa Loviisaan. Viivin veli Väinö Mulli otteli yhtä omaa ikäluokkaa korkeammassa sarjassa PT13-58,3, missä sai kovaa vastusta. Väinö tsemppasi hyvin päättyen kolmanneksi ja hänet palkittiin myös ikäluokkansa tsempparipalkinnolla.
Antti Niemelä otteli sarjassa PA9-25,9 voittaen ottelun sidonnalla. Roni Marttunen otteli tasavahvojen vastustajien kanssa tarmokkaasti, mutta pisteet eivät riittäneet jatkoon tällä kertaa. Konrad Holmström otteli neljä kovaa ottelua sarjassa PA9-28,1 päättyen kolmanneksi, vain yhden ottelupisteen päästä hopeasta. Muutaman kisan käynyt Jesse Ronkainen otteli päättäväisesti ja voitti kaikki vastustajansa muun muassa hienolla jalkapyyhkäisyllä, tuoden kultamitalin Loviisaan sarjasta PT13-44,3.

Arashi jatkaa Loviisan ainoana sinettiseurana

Loviisan seudun Judoseura Arashi ry jatkaa laadukasta toimintaa Loviisan ainoana sinettiseurana. 24.10. oli sinettiseura-auditointi, jossa auditoijina toimivat Juha Turunen ja Taavi Forsell. Kolmen tunnin kestäneen auditoinnin jälkeen oli auditointikohteet käsitelty ja Arashille myönnettiin oikeus käyttää Sinettiseuran laatumerkkiä myös jatkossa.
Auditoijat ymmärsivät pienen kaupungin haasteet, kuten vuokratuissa tiloissa toimiminen, rajalliset resurssit, nuorten poismuutto ja seuran talouden varmistaminen. Kuitenkin oma judosali ja paikalle rakennettu joustotatami mahdollistaa laadukkaan ja turvallisen harjoitusympäristön niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.
Kiitosta sai muun muassa seuran hyvä ja kannustava ilmapiiri, lasten innostus ja ilo urheilemisessa sekä seuran avoimuus muiden lajien harjoittamiseen. Muutamia kehityskohteita tunnistettiin, joille keksitään parannusta jatkossa.
Loviisan seudun judoseura Arashi on ollut aiemman Nuori Suomen, VALOn ja nykyään Olympiakomitean sinettiseura yhtäjaksoisesti vuodesta 2001 lähtien.