Ammattilaisen osattava jarruttaa pistoshoidoista liikaa innostunutta

Kahdessa kaupungissa. Helsingissä ja Loviisassa työskentelevä Taina Larsson arvioi loviisalaisten pitävän itsestään hyvää huolta. Kaupungissa toimivilla kauneusalan yrityksillä on jokaisella peruspalvelujen lisäksi omia erikoistumisalueita. Kuva Auli Henriksson
Loviisalainen kauneusalan yrittäjä Taina Larsson työskentelee osan viikosta Eiran sairaalassa kauneusalan pistoshoitoihin erikoistuneena hoitajana.

LOVIISA, HELSINKI Kauneus Tainassa vietettiin perjantaina kauneuden ja hyvinvoinnin päivää, jossa tehtiin ihoanalyysimittauksia ja kasvohoitoja, esiteltiin hoitolalle uutta Diego della Palma -sarjaa ja tavallaan otettiin uuden vauhdin oton alku.

Taina Larsson oli jo ehtinyt miettiä, mitä kotikaupungin yritykselle tekisi, kun työt vievät kolme päivää viikosta Helsinkiin. Hän halusi hoitolan täällä pitää, ja on itse paikalla kaksi päivää viikosta. Hoitolassa työskentelee myös kosmetologi Emilia Strogårds, Eveliina Nieminen on äitiyslomalla. Larsson pitää kokonaisvaltaista hoitoa tärkeänä, ja hoitolassa on saatavilla myös fysioterapeutin sekä luontaistuoteneuvoja/homeopatianeuvojan palveluja.

Harrastuksesta työ

Kauneusalan piti olla Larssonille ensin vain harrastus. Sairaanhoitajaksi kouluttautunut Larsson työskenteli Loviisan terveyskeskuksessa, kun aloitti kosmetologin opinnot. Hän teki alkuun sokerointeja päivätyön ohella, mutta kun hän oli suorittanut kansainvälisen kosmetologitutkinnon ja päivät venyivät pitkiksi, jätti hän hoitajan työt.

Noin puolitoista vuotta sitten tuli taas muutos, kun hän lähti Eiran sairaalaan plastiikkakirurgian yksikköön hoitajan työhön. Sairaanhoitajan koulutus ja kokemus antaa asiakkaille erityistä luottamusta etenkin pistoshoitojen ottamisessa.

Työtä on paljon, mutta jos paperitöitä ei lasketa mukaan, Larsson rakastaa työtään. Loviisassakin hän antaa pieniä injektiohoitoja, lisäksi mikroneulausta ja radiofrekvenssihoitoja.

Pistoshoitoja luonnollisesti

Kasvojen ”pienten boostien” otto on lisääntynyt. Kasvojen muokkauksessa täyteaineilla Larsson korostaa luonnollisuutta. Luonnollisuutta on korostettu alan kansainvälisissä koulutuksissa, viimeksi Monacossa.

Ajatuksena on, että huomataan jotain tapahtuneen, mutta ei mitä.
– Naisilla esimerkiksi huulet kääntyvät ikääntyessä sisäänpäin ja niitä voi ikään kuin muokata ennalleen. Pystyjuonteita voi pehmentää.

Uusin juttu Eiran sairaalassa on syväkosteutus, ihoon tehdään pieniä reikiä, joiden kautta ihoon laitetaan hyaluronihappoa ja vaikutus kestää useita viikkoja.

Nuorelta ei kenenkään tarvitse hänen mielestään yrittää näyttää jos ikää on jo kertynyt, eikä hoitoja tule ottaa kenenkään muun kuin itsensä vuoksi.

Larsson korostaa pistosaineiden turvallisuutta ja aineiden hankintaa suoraan maahantuojalta, Kiinasta kun voisi tilata melkein mitä vain, mutta varmuutta siitä mitä tilauksessa oikeasti olisi, ei voi tietää. Hän ei myöskään lähde kotikutsuille tekemään injektiohoitoja.
– On oltava tarkka, että hyaluroni on puhdasta. Hoito on myös hyvin yksityinen tilanne.

Ennen pistoshoitoja on neuvoteltava lääkärin kanssa, jos käyttää esimerkiksi verenohennuslääkkeitä. Hyaluronihapon määrä vähenee iän myötä, 40-50 -vuotiaana keho menettää noin puolet hyaluronihapostaan, poskien ylä- ja alaosat painuvat kuopalle ja rypyt tulevat näkyviin.

– Esteettisessä lääketieteessä hyaluronihappoa on käytetty useita vuosia, kuin myös muilla lääketieteen aloilla, kuten reumatologiassa ja gynekologiassa sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien alalla, Larsson huomauttaa.

Ammatti-ihmisen on osattava tarvittaessa myös jarruttaa. Kerran vuodessa on riittävän tiheä tahti.
– Itse sokeutuu helposti ja haluaa lisää, silloin on ammattilaisen jarrutettava, Larsson sanoo.

Pistoshoidon jälkeen muutaman tunnin kuluttua kasvoihin tulee turvotusta ja pieniä mustelmiakin voi tulla. Hoitona on kylmä ja voiteet. Pistäminen etenkin huulten alueelle ei myöskään ole kivutonta.

Kauneus on kokonaisuus

Vaikka klisee onkin, niin Larssonkin muistuttaa kauneuden tulevan aina sisältäpäin. Tämä tarkoittaa terveellisiä elämäntapoja, hyvää ravintoa, liikuntaa ja lepoa sekä riittävää veden juontia.

– Onnellisuus näkyy, aina kun ihminen on sinut itsensä kanssa, ja hymyilee, se on kaunista. Siisti yleisilme ja hiusten huoliteltu leikkaus luovat pohjan, jonka päälle meikkaus on lisäplussaa.

Larsson on kaunis millä tahansa mittareilla katsottuna. Omat päivittäiset kauneusrutiinit ovat nopeat. Hiukset yleensä kiinni, kasvoille puuteria, ripsiväriä, kajalia ja huulikiiltoa. Täydelliseltä ei hänkään aina näytä. Viisi kertaa viikossa crossfitiä harrastavana hän näyttäytyy treenien jälkeen hikisenä ja naama punottaen ruokakaupassa.

– En pelkää kauppaan menoa ilman meikkiä, ja niinä päivinä kun ei ole mitään menoa, löhöilen kotona villasukat jalassa, hän nauraa.

Oma perhe ja läheiset sekä laaja ystäväpiiri tekevät hänet onnelliseksi. Aviomiehen tuki ja tasavertaisuus kotiasioiden hoidossa ovat olleet olennaisia asioita kiireisen arjen sujumisessa.