Almintalo myyntiin 490 000 eurolla

Myyntiin. Almintalon voi ostaa omakseen 490 000 eurolla. Kuva Arto Henriksson
Almintalo menee myyntiin. Pyyntihinnaksi on laitettu 490 000 euroa.

LOVIISA  Almintalo menee myyntiin. Talon omistaja Kari Markkula kertoo allekirjoittaneensa välityssopimuksen porvoolaisen Kiinteistömaailman kanssa. Talo on näillä näkymin tulossa nettiin torstaina.

Talon pyyntihinta on 490 00 euroa. Markkula hankki talon aikoinaan kahdella eurolla. Hän huomauttaa, ettei hän ole mitään tiliä tässä tekemässä, sillä talon remontointiin meni 570 000 euroa.

Loviisan Sanomat kirjoitti jo keväällä 2015 Markkulan laittavan Almintalon myyntiin. Nyt hän sanoo olevansa tosissaan, tuolloin enemmän vain pottuuntunut kaupungin toimintaan. Silloin hintalapuksi oli laitettu 485 000 euroa, mutta todellista myyntityötä ei silloin tehty ollenkaan. Nyt hän sanoo olevansa tosissaan ja haluavansa rakennuksesta eroon.

Kaupunki vuokralaisena

Loviisan kaupunki on Almintalossa vuokralaisena ja nykyistä vuokrasopimusta on jäljellä reilu kaksi vuotta. Markkula sanoo kiinteistön olevan sinänsä nykyisellään ihan tuottava kokonaisuus, mutta tarvitsevansa kiinteistön myynnistä saatavat rahat seuraavaan, niin ikään Loviisassa tapahtuvaan projektiin, josta hän ei vielä suostu sanomaan mitään.

– Olen jo sen verran vanha, että haluan vielä tämän yhden projektin toteuttaa.

Hän toivoisi Loviisan kaupungin hankkivan Almintalon omistukseensa. Markkula viittaa Harjurinteen koulun sisäilmaongelmiin ja arvelee, että jos parakkeja joudutaan vuokraamaan, olisi edullisempaa hankkia Almintalo kuin parakit. Talon taide- ja kulttuuritoiminnan hän toivoisi jatkuvan uudenkin omistajan kanssa. Itse rakennus on suojeltu.

Hän kertoo toteuttaneensa kymmenkunta Almintalon tyyppistä talon pelastushanketta.