Ajokeliälyä nopeusrajoituksiin

Talvinopeusrajoitukset tulevat voimaan jälleen ensi torstaina tai viimeistään perjantaina koko maassa. Torstaista lähtien E18-moottoritien Loviisasta itään ja länteen nopeusrajoitus putoaa nykyisestä 120 km/h:sta 100 km/h:iin. Samoin kaikkien muidenkin moottoriteiden.
Talven ja pimeän takia nopeusrajoituksia alennetaan Suomessa aina talven kynnyksellä. Talvinopeusrajoitus on voimassa kevääseen saakka päivin ja öin käytännössä ajokelistä riippumatta.

Tosin Liikenneviraston tiedotteen mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoritiejaksoilla, jollainen on Loviisan itä- ja länsipuolilla, voidaan käyttää hyvissä keliolosuhteissa 120 kilometrin rajoitusta vielä lokakuun loppuun asti. Hyvä niin.

Monien loviisalaisten kuluvan vuoden kokemukset E18-tien vaihtuvista nopeusrajoituksista ovat olleet hämmentäviä eikä niiden perusteet aina ole olleet ymmärrettäviä. Pääosin rajoitukset ovat olleet perusteltuja, mutta tiedossa on tilanteita, joissa valoisalla ja kuivalla kelillä nopeus on saatettu pudottaa ilman tien huoltotyötä tai muuta näkyvää syytä 100 kilometriin tunnissa. Sekä tapauksia, joissa sakeassa paikallisessa sumussa tienpitäjä on antanut surutta suhata 120 kilometriä tunnissa. Toki kuljettaja itse aina vastaa oikeasta tilannenopeudesta, vaikka liikennemerkit sallisivat suuremmatkin nopeudet.

Torstaina myös valtaosalla maanteistä nopeudet putoavat 80 kilometriin tunnissa. Poikkeuksellisesti leveäkaistatiellä Koskenkylästä Lapinjärvelle nopeusrajoitus alenee 100 km/h:sta 80 km/h:een vain lyhyen matkaa Koskenkylässä, mutta jatkuu pääosin 100 km/h:ssä Kouvolaan saakka.

Ympäri vuoden ajokelien mukaan muuttuvista nopeusrajoituksista on paljon hyviä esimerkkejä ulkomailta.

Voi olla, että torstaina sataa ensi lumi, mutta voi myös olla, että ei sada, vaan tien pinta on yhtä kuiva ja näkyvyys yhtä hyvä kuin keskikesällä.

Liikenneviraston mukaan talvinopeusrajoituksilla pienennetään onnettomuusriskiä, joka muuten kohoaisi pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja sulalla kelillä ajamiseen. Viraston mukaan talvirajoitusten ansiosta säästyy vuosittain arviolta 8 ihmisen henki ja 36 jää loukkaantumatta. Alennetuista rajoituksista on tiehallinnon mukaan muutakin hyötyä: polttoaineenkulutus laskee ja päästöt vähenevät, päällyste kuluu hitaammin ja rengasmelu pienenee.

Varmaankin totta, mutta lienee yhtä totta, että samalla teorialla 70 km/h rajoitus toisi vieläkin enemmän näitä hyötyjä. Rajoitusten myönteisiä vaikutuksia ei ole syytä vähätellä, mutta kolikolla on myös toinen puolensa. Viraston laskelmat eivät kerro paljonko ihmisten työ- tai vapaa-aikaa kuluu tien päällä enemmän. Ei myöskään sitä, miten hyvillä ajokeleillä tarpeettomina pidetyt rajoitukset vaikuttavat liikennekäyttäytymiseen.

Vaikka suurin osa kuljettajista on lainkuuliaisia tai pelkää sakkolappua, lienee todennäköistä, että kuivina ja valoisina talvinopeusrajoituspäivinä ylinopeuksiin syyllistyvien autoilijoiden osuus kasvaa, jos rajoitusta pidetään perusteettomana.
Suomen talvi- ja pimeän ajan rajoitukset perustuvat Liikenneviraston edeltäjän Tiehallinnon vuonna 2009 antamiin ohjeisiin.

Vajaassa 10 vuodessa autojen passiiviset ja aktiiviset turvallisuusominaisuudet, Suomen ilmasto, pääteiden kunto sekä tienpito ovat muuttuneet. Pääosin turvallisempaan suuntaan.
Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksille on Liikenneviraston mukaan kansan kannatus. Viime talvena tehdyssä tienkäyttäjätyytyväisyystutkimuksessa 87 prosenttia yksityishenkilöistä ja 74 prosenttia raskaan liikenteen kuljettajista kertoi hyväksyvänsä talvinopeusrajoitukset.

Kannatuksesta huolimatta talvinopeusmääräyksiä olisi kuitenkin syytä päivittää vastaamaan liikenneympäristön kehitystä ja tätä aikaa. Erityisesti uudenaikaisimpien moottoriteiden vaihtuvien nopeusrajoitusten alueilla 120 km/h nopeusrajoitusta pitäisi voida soveltaa läpi vuoden, mikäli todelliset ajo-olosuhteet ovat käytännössä vähintään yhtä hyvät kuin kesälläkin.

Ympäri vuoden ajokelien mukaan muuttuvista nopeusrajoituksista on paljon hyviä esimerkkejä ulkomailta.