378 vetosi kevyenliikenteen väylän rakentamisen puolesta

Turvatonta. Marja Kouvo sanoo, että Valkon 178-tiellä rekkaliikennettä on runsaasti. Vanha Valkontiekään ei ole vaihtoehto. Kuva: Marita Itävuori
Loviisan keskustan ja Valkon väliltä puuttuu ainoastaan viiden kilometrin pituinen osuus 178-tiellä.

VALKO Marja Kouvo ja Pirkko Brand luovuttivat vetoomuksen kevyenliikenteen väylän saamiseksi kaupungin teknisessä virastossa eilen. Naiset saivat adressiin 378 nimeä. Valkon väyln puolesta vetoa myös Valkon kyläyhdistys ry.

Valkon asukkaat ovat jo vuosien ajan odottaneet kevyenliikenteen väylän valmistumista.

Tällä hetkellä sekä Valkon että kaupungin päässä väylä on valmis, mutta välistä puuttuu vielä noin viiden kilometrin mittainen yhdistävä osuus.

Vetoomus on toimitettu jo aiemmin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen sekä Liikennevirastoon.

Pyöräilijät ja jalankulkijat ovat huolissaan omasta turvallisuudestaan 178-tiellä. Piennarta ei ole, mutta raskasta liikennettä on paljon sekä sataman että teollisuuslaitosten takia.
Valkossa kerättiin edellisen kerran adressia joitain vuosia sitten. Allekirjoittaneita oli silloin noin 1 200.

Valkon kaupunginosassa on noin 1 100 asukasta.

”Valtion virkamiehet lupasivat, että tämä on nyt kärkihanke. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut”, adressin tekstissä todetaan.

”Täällä saa olla kyllä tosi rohkea, jos uskaltaa lähteä seikkailemaan henkensä kaupalla samoilla kaistoilla rekkojen kanssa”, vetoomuksessa kuvaillaan tilannetta.

Kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos kertoo, että muuta tietoa mahdollisesta ely-rahoituksesta väylän suhteen ei ole saatu, kuin että ely-keskuksessa tutkitaan tilannetta.

– Olen kuitenkin toiveikas sen suhteen, että homma etenee lähivuosina.