130 kilpa-ampujaa liikuntahallissa

Loviisan liikuntahallin täytti viikonvaihteessa 130 ampujaa varusteineen.

LOVIISA Lauantaina oli ohjelmassa ilmapistooli- ja sunnuntaina ilmakiväärilajit. Samaan aikaan järjestettiin Ampumaurheiluliiton ns. lajiparlamentti Lohjalla. Se verotti nimekkäimpien ampujien saapumista Loviisaan, mutta muutama edustustason kilpailija kuitenkin nähtiin.

Kiteen Ampujien Inka Havukainen laukoi sunnuntaina Loviisan Ampumaseuran 33. ilma-asekisojen parhaan tuloksen. 20-vuotias lähihoitaja jäi pisteen päähän ennätyksestään liipaisemalla 394 pisteen hyvän tuloksen.

Naisten ilmapistoolissa voittoon laukoi Poliisien Ampumaseuran Reetta Hynninen kohtuullisella 372 pisteen tuloksella. Hän sanoi, että luvassa on paljon parempaa, kun alkava ilma-asekausi ehtii pidemmälle. Toiseksi tähtäsi Oksana Frojan. Vantaalainen putosi voittotaistosta 87 pisteen avaussarjallaan. Miesten pistoolivoiton nappasi hänen puolisonsa Artjom Frojan tuloksella 559. Lopputulosta ”verotti” kaksi 91 pisteen sarjaa. Frojanit voittivat kolme vuotta sitten Loviisassa.

Ilmapistoolin N20-sarjassa huomio kiinnittyi Raseborgs Skyttar -seuran Sophia Arrakoskeen. Hän paransi ennätystään kolmella pisteellä yltäen lupaavaan 366 pisteen tulokseen. Hänellä ovat kovat tavoitteet: ensin kotimainen menestys ja sitten sama kansainvälisillä radoilla. RS on lähi vuosina menestynyt erityisesti kivääri- ja liikkuvan maalin lajeissa, mutta nyt alkanee menestystä tulla pistoolilajeissakin.

Järjestäjät selviytyivät hyvin tehtävistään. Liikuntahalli kisapaikkana ja kisajärjestelyt saivat kilpailijoilta kehuja. Ensi vuonna Loviisan Ampumaseura täyttää 60 vuotta. Juhlakisasta päätetään seuran yleiskokouksessa.

Matti Erkkilä