1,1 miljoonan euron tieremontti käynnistyy

Kohta historiaa. Liikennemerkki kuutostien päässä kertoo vaurioista pitkällä matkalla.
Korjausvelkakohteet on lähes tehty Loviisan seudun tiestöllä. Isoimmat urakat tehtiin jo viime kesänä. Nyt vuorossa on viimeinen suurempi kohde, Koskenkylä – Myrskylä -väli.

KOSKENKYLÄ/MYRSKYLÄ Autoilijoiden tuska helpottuu Koskenkylästä Myrskylään kulkevalla Mt 167:llä kevään mittaan, kun tie korjataan.

– Kilpailutus on tehty ja urakoitsijaksi on valittu Lemminkäinen Infra Oy. Siellä on näillä näkymin työt alkamassa huhtikuussa, projektipäällikkö Tuomas Vasama Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoo.

Korjauksien aikana tiestä poistetaan poikittaisepätasaisuuksia ja uusitaan päällyste. Tien parannuksen pitäisi olla valmiina toukokuussa.

Vasaman mukaan tietä ei levennetä eikä linjata uudelleen. Kapeana pidetyn tien leventäminen ja uudelleen linjaaminen olisi vaatinut kuivatuksen uudelleen suunnittelua ja tiealueiden lunastuksia.

Sanottua
Tien leveys pysyy samana ja linjauksia ei muuteta.
Tuomas Vasama
Projektipäällikkö

Vasama kertoo, että tietä käyttäviltä ammattiautoilijoilta on tullut palautetta muun muassa tien kallistuksista, joissa on ollut puutteita. Myös Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry (SKAL) ottanut kantaa tien huonoon kuntoon.

Koskenkylän ja Myrskylän välistä osuutta on lähinnä paikkailtu vuosien varrella ja niillä on jouduttu selviämään.
Sekään ei ole tahtonut riittää, sillä siellä täällä on syviäkin reikiä pinnoitteessa. Esimerkiksi Malmgårdin kartanon tietämillä tien pinta muistuttaa nykyisellään reikäjuustoa.

Liikennehaittaa syntyy

Töiden alettua liikenne ei solju vanhaan malliin, sillä liikenne siirtyy yhdelle kaistalle kulloinkin työn alla olevalla osuudella.

Parannustyöt alkavat vanhan asfaltin jyrsimisellä. Sen jälkeen alkavat päällystykset.
Asfaltti valmistuu paikan päällä. Vasama kertoo, että urakoitsija tuo siirrettävän asfalttiaseman omistamalleen sorakuopalle Malmgårdiin.

Näin ollen uusi päällyste valmistuu lähellä eikä kuljetuksia tarvitse tehdä kaukaa. Myös poisjyrsitty asfaltti hyödynnetään tien rakenteissa.

– Tämä on siinä mielessä varsin vihreä asfaltointikohde.

Hän kertoo, että tien varteen pysytetään kylttejä, joissa kerrotaan liikennejärjestelyjen muutoksista.

Korjausvelkakohteet tehty

Loviisan seudun valtionkorjausvelkaohjelmassa mukana olevat tieosuudet ovat Mt 167 urakan jälkeen käytännössä tehty. Suurimmat tienparannuksen tehtiin viime vuoden aikana.
Suurin urakka oli kuutostien päällystys Koskenkylästä Pukarolle.

Lisäksi erittäin huonossa kunnossa ollut Lapinjärventie sai uuden päällysteen sekä sen kantavuutta korjattiin ja Valkontien päällystettiin.

Vuoteen 2018 saakka kestävällä korjausvelkaohjelmalla on pyritty korjaamaan maamme väyläverkkoa, joka on päässyt rapistumaan sen kunnossapitoon osoitetun niukan rahoituksen seurauksena.

Kuluvana vuonna maassamme käytetään 200 miljoonaa euroa erilaisiin väyläkorjauksiin. Vuosina 2016 – 2018 rahaa kuluu korjauksiin yhteensä 600 miljoonaa euroa.